fbpx

feb 6, 2016

Shy shy shy: Venskab udviklede sig til band

Den 13. februar står Shy Shy Shy på scenen i Pumpehuset, når der er UHØRT Præsenterer…!. Senere på året gælder det SPOT Festival i Aarhus.
Går man bare to år tilbage, lå det ikke i kortene, at Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard, der har været venner i 10-11 år, skulle gå ned af den musikalske vej sammen.
– Vi har kendt hinanden i mange år, hvor vi spillede lidt musik sammen, men vi var mest venner. Vi skulle skrive sange og hjælpe hinanden videre, hvis vi gik i stå, fortæller Astrid Cordes.
Det ændrede sig dog, da de sammen skrev nummeret ”Do Not Ask”, som makkerparret hurtigt indspillede. Shy Shy Shy havde dermed set dagens lys og i august sidste år, stod bandet på scenen, da festivalen UHØRT blev afviklet på Refshaleøen.
– Vi havde en af vores bedste koncerter på UHØRT. Det er et glimrende arrangement for upcoming bands, fastslår Simon Kjeldgaard.

Virker bare bedre
I det hele taget sætter Shy Shy Shy stor pris på ORA’s tilbud, selv om de må erkende, at de ikke kender ret meget til organisationen.
– Vi er måske ikke så bevidste om ORA, men vi er meget bevidste om de ting, organisationen står for og gør, forklarer Simon Kjeldgaard med henvisning til blandt andet AuditionDays, EXCITE og UHØRT, der giver upcoming bands mulighed for at få coaching og spille live.
– Et band som vores lever meget af, at der er nogen, som går op i, hvordan de kan hjælpe os. Hvis nogen fortæller, at vi er fede, virker det bare bedre, end hvis vi selv fortæller, at vi er fede, lyder det fra Simon Kjeldgaard.

Måtte hente hjælp ind
Shy Shy Shy består til hverdag af Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard, men når bandet spiller live, får makkerparret hjælp af Asker Bjørk, Símun Ørgaard Mohr og Peter Skibsted.
– En af vores styrker er, at Simon og jeg er fælles om den administrative del. Jeg kan ringe til Simon og spørge, hvad gør vi her, forklarer Astrid Cordes.
De to venner har dog også måtte erkende, at det har været nødvendigt at få lidt hjælp til det praktiske arbejde omkring bandet.
– Man er nødt til at gøre en masse ting – nogen er tilfældige – og skyde med spredehagl. Vi har en god ide om, hvad vi gerne vil, og vi har intention om at planlægge et år frem, fastslår hun og fortsætter:
– Hvis vi vil have fokus på musikken, har vi været nødt til at hente hjælp ind. Det har været vildt godt at få nogen andre øjne på vores ting. Det har været vigtigt, at kunne spare om det.

Jo flere gange jo bedre
I det hele taget har Shy Shy Shy stort fokus på at udbrede kendskabet til bandet.
– Vi må bare erkende, at vi bruger meget tid på at lave praktiske ting. Det er til tider kedeligt, men også en væsentlig del af det at have et band, erkender Simon Kjeldgaard.
Derfor har vennerne også brugt en del krudt på blandt andet netværksarbejde.
– Vi ansøgte også SPOT Festival i 2015, og der har vi haft en del fokus, fordi vi har deltaget i brancheting på festivalen. Det er vigtigt at være synlige i det miljø, vi gerne vil ind i, fastslår Astrid Cordes og suppleres af sin musikalske makker:
– Jo flere gange, man høre et navn, jo bedre husker de os. Hvis man begynder at læne sig tilbage og glemmer at sende mails, så kan man hurtigt komme et par trappetrin ned.
– Hvis der er sket noget nyt med bandet, som vi gerne vil have, at branchen skal vide, så forsøger vi at gå ud og fortælle om det, men det kan være svært med jysk sind, griner Shy Shy Shy-makkerparret til slut.
Bandet kan i første omgang opleves ved UHØRT Præsenterer…! i Pumpehuset, hvor de står på scenen sammen med blandt andre Rest In Beats, Kejthåndet og George Best.

Shy Shy Shy på Facebook

SENESTE NYT

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Musikerbladet Mer’ Monitor er på gaden med nye spændende artikler.

Du kan bl.a. læse om hvad et imposter syndrom går ud på – noget som i værste fald kan stoppe en musikers karriere.
Læs desuden hvor essentielle kernefrivillige er på festivaler såsom UHØRT.

læs mere
Mer' Monitor! 46

Her kan du læse den nyeste udgave af bladet Mer’ Monitor!, som bliver udgivet af musikforeningen Mono i Aarhus i samarbejde med ORA.