fbpx

feb 22, 2016

Vejen mod stjernerne er en balancegang

Hvert år får en stribe europæiske upcoming bands – heriblandt et dansk – chancen i forbindelse med bandudvekslings-projektet EXCITE, som ORA er en del af sammen med en række europæiske søsterorganisationer.
Projektet betyder, at de deltagende bands kommer rundt på forskellige europæiske festivaler og spillesteder for at spille live.
I 2015 var det danske band Keep Camping, der blandt andet spillede på SPOT Festival 2015 sammen med tre udenlandske navne.
”Vi synes, det var ret interessant, og det lød spændende med et internationalt fokus fremfor udelukkende den hjemmelige scene,” fortæller Mikkel Møl, der er forsanger i bandet, som desuden består af Max Kirkeby (vocal, guitar, synth), Simon Stadsholt (vocal, bass, synth), Søren Mehlsen (drums, samples) og Martin Brassøe (drums, samples).

Krævede svært valg
I 2014 vandt Keep Camping DR’s KarriereKanonen. Det gav bandet en vigtig viden, som kom i spil i forbindelse med EXCITE.
”Da vi vandt KarriereKanonen i 2014, fik vi alle mulige tilbud, og vi sagde ikke ret meget nej, vi sagde derimod ja til det meste,” husker Mikkel Møl.
Et lignende scenarie udspillede sig faktisk for bandet i forbindelse med deltagelsen i det europæiske projekt.
”Vi spillede på Glimps Festival i Belgien, som var en virkelig cool festival, og vi faktisk også tilbudt spillejobs i Finland og Holland. Det var fedt, men vi stod også ved en skillevej, hvor vi var nødt til at sige nej,” forklarer forsangeren og fortsætter: ”Ikke fordi tingene ikke var fede, men vi var nødt til at holde fokus på indspilning af materiale, som vi skulle udgive i Danmark.”
Og selv om det var en hård beslutning, så håber bandet, at det var den rigtige for dem.
”Ingen har den gyldne opskrift på vejen til stjernerne. Det er en balancegang, hvor man forsøger at træffe de rigtige valg,” konstaterer Mikkel Møl.

Udbygning af netværk
Keep Camping sætter stor pris chancen og muligheden for at deltage i EXCITE.
”Helt konkret fik vi en god showcase på SPOT Festival, hvor vi også mødte de andre bands,” fortæller bandets forsanger og uddyber:
”Glimps Festival var også en meget positiv overraskelse. Det var en ret tjekket festival, der organisatorisk mindede meget om danske forhold. Folk var virkelig openminded, og der var kø ude foran det spillested, vi spillede på.”
Det er dog ikke kun koncert-mulighederne, som Keep Camping sætter pris på.
”Det er altid interessant at tale med folk og høre om deres hjemland. Og så er det en mulighed for at udbygge sit netværk. Giver det noget konkret, det er svært at sige. Måske giver det noget om 5 eller 10 år – måske ikke,” forklarer Mikkel Møl og fortsætter:
”Ligesom de andre bands fokuserer vi jo meget på os selv. Men omvendt er det interessant at møde nogen med andre udgangspunkter og fra andre genrer.”
En ting er dog helt sikkert. Keep Camping havde ikke rettet blikket mod Europa, hvis ikke det var for ORA’s tilbud.
”Det betyder, at det faktisk kan lade sig gøre. Det er ikke en guldrandet affære at tage til Belgien og spille. Det er heller ikke derfor, vi gør det, men det er rart, at det løber rundt,” lyder det fra forsangeren, som til slut slår fast:
”Det har været en god oplevelse, og det er en virkelig god ting til cv’et.”

Keep Camping på Facebook

Læs mere om EXCITE her.

SENESTE NYT

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Musikerbladet Mer’ Monitor er på gaden med nye spændende artikler.

Du kan bl.a. læse om hvad et imposter syndrom går ud på – noget som i værste fald kan stoppe en musikers karriere.
Læs desuden hvor essentielle kernefrivillige er på festivaler såsom UHØRT.

læs mere
Mer' Monitor! 46

Her kan du læse den nyeste udgave af bladet Mer’ Monitor!, som bliver udgivet af musikforeningen Mono i Aarhus i samarbejde med ORA.