fbpx

Foto: Anders Berg / Carsten Holm og Sebastian Wolff på Musikerdag KBH 2020

NÆSTE MUSIKERDAG

Musikerdage er inspirationsdage for alle jer musikere, der drømmer om en fremtid indenfor musikken.

Musikerdage er fyldt med inspirerende talks og andet indhold om, hvad du skal være opmærksom på som musiker, der tager karrieren seriøst.

Mød bl.a. bookere, producere, sangskrivere, managere, professionelle musikere, bandcoaches, A&Rs og andre branchefolk. Og selvfølgelig en masse andre musikere, du kan networke med.

Musikerdag er en dag med musikalske indslag, networking og vidensdeling. Det er en platform, der giver information om musiklivets mange facetter, på et kreativt, et professionelt og et teknisk niveau.

Arrangementet skal give en super oplevelse med højt fagligt niveau og en masse ny viden, som alle musikere kan bruge i deres fremtidige musikalske liv.

Arrangementets indhold er tilrettelagt på baggrund af tilbagemeldinger fra en lang række musikere og fra de tidligere afholdte Musikerdag-arrangementer, og indslagene er således valgt med udgangspunkt i musikernes konkrete behov.

Indholdet er inspirerende for folk fra flere aspekter af musikbranchen og alle er velkomne. Derfor er niveauet højt, men der vil ikke blive talt hen over hovedet på folk, da den primære målgruppe er de musikere, der er nye i branchen.

Indholdet er en god blanding af inspirerende, kreativt udfordrende, lærerige, nørdede og dybdegående emner. Publikum skal opleve og lære noget nyt, som gør dem til mere professionelt tænkende musikere, de skal blive engageret og de skal have noget med hjem.

Vi kommer vidt rundt om musikbranchen, og håber at kunne give så bred oplysning, som det er muligt på én dag.

MUSIKERDAG KBH 2022 ER TILBAGE!

Efter et 2021 uden Musikerdag KBH pga coronanedlukningen gentager vi nu denne lækre inspirationsdag, hvor du kan møde spændende folk fra musikbranchen, bl.a. bookere, sangskrivere, bandcoaches og andre musikere.

Musikerdag KBH er for alle jer musikere, der drømmer om en fremtid indenfor musikken. Musikerdag KBH er fyldt med inspirerende talks og andet indhold om, hvad du skal være opmærksom på som musiker, der tager karrieren seriøst. Mød bl.a. bookere, producere, sangskrivere, managere, professionelle musikere, bandcoaches, A&Rs og andre branchefolk. Og selvfølgelig en masse andre musikere, du kan networke med.

Oplev desuden de fedeste clinics, få taget professionelle bandfotos, få feedback på din musik af erfarne branchefolk, eller få et tjek af din PR-pakke af eksperter.

Dagens værter: Camilla Jane Lea og Henrik Aagaard

_____________________________________________________________________

// TID & STED //
Mandag d. 18. april KL. 12.00 – 18.00 i Amager Bio/Beta/ZeBu på Øresundsvej 6, 2300 Kbh. S.

_____________________________________________________________________

// BILLETTER //
Billetter koster kr. 90,- (+ gebyr):
bit.ly/3gb5FAZ

_____________________________________________________________________

// PROGRAM //
Dagen består af følgende:

– KL. 12.00: DØRENE ÅBNER

– KL. 12.30: VELKOMST

– KL. 12.40: MØD FESTIVALBOOKERNE
Du kan glæde dig til at møde festivalbookerne Kim Ambrosius (Roskilde Festival) og Jesper Thisgaard (SPOT Festival) på Musikerdag KBH. De vil give et indblik i, hvad de som bookere lægger mærke til, når de er på udkig efter nye bands til festivalscenerne, hvordan bookingprocedurerne i praksis er, samt komme med gode råd til jer ambitiøse, nye musikere.
Kim Ambrosius har været booker for Roskilde Festival siden 2016, og hun er primært med til at booke navnene til Roskildes Rising- og
Countdown-scener, men også navne til festivalens hoveddage.
Jesper Thisgaard sidder som den ene af to bookere på SPOT Festival, der hvert år i maj er landets største udstillingsvindue for nye, danske artister. Han har været booker hos SPOT siden 2018.

– KL. 13.00: KAMMA – OPBYGNINGEN AF FREMTIDENS LIVEARTIST
Efter et par år med lockdown er der igen gang i koncerterne over hele landet. Men hvordan er live-situationen i en tid, hvor tingene måske ikke er, som de plejer. Og – ikke mindst – hvordan er live-situationen for de nye artister på landets scener?
I denne talk møder vi Kamma (Signe Rønsov) og hendes booker fra WAS Entertainment, Mikkel Wad Larsen, til en snak om vilkår og muligheder i dag for en ny artist med masser af medvind.
KAMMA var den mest spillet danske artist på P3 i januar 2022, hvor singlen “Good Daughter” har været Ugens Uundgåelige.

– KL. 13.30: MUSIKKENS MENTALE UNIVERS
Musikbranchen er præget af et hårdt konkurrencemiljø, hvor kampen om høje streamingtal, mange følgere og de rigtige bookninger har høj prioritet. Arbejdet med vores mentale fundament er derfor vigtigt for at kunne håndtere musikbranchen høje krav, men hvordan og hvorfor?
Søren Schou (aka Pharfar) og Anders Vorborg fra MentalVoice vil i denne talk tale om musikkens mentale univers, hvilke mentale
udfordringer man som musiker kan stå overfor, og hvorfor det mentale arbejde er vigtigt for at skabe en lang og sund karriere i
musikbranchen.
MentalVoice er en non-profit organisation, der arbejder for at tilbyde musikere hjælp og støtte omkring mental styrke og trivsel.

– KL. 13.40: SKÆRP DIN FORTÆLLING OM DIG SELV
Du kan møde journalist og forfatter Danni Travn, der kommer forbi med inspiration til, hvordan du kan skærpe fortællingen om dig selv og din musik.En god fortælling er ofte helt afgørende for, om bookere, labels, tilskudsgivere og eventuelle samarbejdspartnere bliver fanget ind af din musik og dit musikprojekt.

– KL. 13.50: REPRÆSENTATION I MUSIKBRANCHEN
Repræsentation og lighed i musikbranchen er vigtig, hvis der skal være plads til alle. Men hvad kan vi selv gøre for at sætte fokus på øget og forbedret repræsentation? Og hvilke fællesskaber understøtter kvinders og minoriteters vej ind i musikbranchen?
Another Life arbejder med fokus på dette, og i denne talk tager Rosa og Lea fra organisationen en samtale med musikerne Terkel Atsushi (Atusji) og Brimheim.
Samtalen vil dreje sig om, hvordan deres vej ind i musikbranchen har været, hvilke udfordringer og muligheder, de er stødt på under deres rejse, samt hvilke fællesskaber de har fundet på vejen.
Indslaget præsenteres i samarbejde med Rytmisk Center.

– KL. 14.15: TALENTUDVIKLING OG KARRIEREPLANLÆGNING
Mød de to A&Rs Julia Aabjerg Bratland (Sony Music Denmark) og Sascha Rosing (Playground) i en talk om artistudvikling.
De vil i talk’en give os et indblik i, hvad de kigger efter, når de søger nye artister, hvordan de arbejder med artisterne, eksempler på hvordan man opbygger en karriere, og hvad man gør for at fastholde den?

KL. 14.50: NETVÆRKSTIMEN PRÆSENTERES

KL. 15.00-16.00: NETVÆRKSTIMEN
Mød alle de tilstedeværende branchefolk, de andre musikere og forskellige musikorganisationer på Musikerdag KBH og skab nye kontakter. Måske dagens vigtigste indslag?
Faktisk synes vi, Netværkstimen er så vigtig, at vi rydder hele programfladen, mens der er netværkstime, så du ikke behøver at gå glip af noget imens. Her kan du få en 1-til-1 snak med de mange branchefolk og bliver klogere.

– KL. 16.05: REJSEN FRA PUNKROCK TIL POP
Af og til oplever man artister, der skifter musikalsk spor i den danske musikbranche. Det kan skyldes mange ting, men kan både være modigt og farligt, da det ofte er forbundet med en del usikkerhed og en masse overvejelser om karrieren.
Rebecca Lou har efter mange år indenfor punkrocken med masser af koncerter på bagen skiftet retning mod et mere poppet univers.
I den sammenhæng har hun skiftet fra et lille indie-label et major label, hvilket har betydet en omlægning af den tidligere karriere-strategi.
Denne talk med Rebecca Lou og hendes A&R, Julia Bratland fra Sony, giver et unikt indblik i mange af de overvejelser, der ligger til grund for et så markant skifte, og hvordan man ‘bygger’ sig selv op igen.

– KL. 16.10: KOM UD OVER SCENEKANTEN!
Scenen er en central arbejdsplads i en artists karriere, men hvilke mekanismer er egentlig på spil, når man skal skabe en god oplevelse for publikum?
Det har scenecoach Kristian Koch specialiseret sig i, og på Musikerdag KBH får du alle tricks. Vi er superglade for at kunne præsentere Kristian, der har utallige foredrag og workshops over hele landet på cv’et. Kendte musikere, såvel som helt ukendte upcoming bands, har benyttet sig af hans metode og teknikker, og han har udgivet en bog som GAFFA har kaldt “pligtlæsning for enhver musiker”.

– KL. 16.15: MANAGERENS ROLLE
Hvornår i karrieren har du brug for en manager? Og hvad kan manageren hjælpe dig med?
Jesper Livid Helles er manager fra Tessa, som de sidste par år har været en af de mest afspillede og omtalte nye artister på den danske musikscene.
Jesper giver et indblik i arbejdet som manager med udgangspunkt i sit samarbejde med Tessa.

– KL. 16.45: PLAYLISTER OG STREAMINGTJENESTER: HVAD SKAL DU GØRE?
Hvilken distributør skal du vælge til din musik? Hvorfor skal du uploade din musik 3 uger inden release? Hvordan kommer du på playlister? Hvordan er det nu med de der algoritmer?
Bliv klogere, når Henrik Fuglesang deler ud af sin viden. Henrik har i flere år arbejdet i den professionelle del af den danske musikbranche. Han har været hos Sony Music, Warner Music, disco:wax og No3, og har specialiseret sig i digital distribution.
Siden 2016 har han repræsenteret Believe Digital i Norden. Det franske firma er verdens største uafhængige distributør af musik og arbejder tæt sammen med de største streaming-services.
I Danmark samarbejder Believe Digital blandt andet med Escho, Target, The Bank, Riotville Records og Affiliated.
Kom og mød Henrik og stil alle dine spørgsmål om digital distribution, playlister og pitch – også de dumme…

– KL. 17.15: ARTIST TALK M. UFFE LORENZEN!
Kom tæt på Uffe Lorenzen, når han fortæller om sin sangskrivning og om nogle af de valg, han har truffet igennem sin karriere både som solist og som forsanger og frontfigur i bl.a. Spids Nøgenhat og Baby Woodrose.
Glæd dig til at kunne få en masse brugbare input fra en meget erfaren musiker.

Kl. 18.00: DET OFFICIELLE PROGRAM ER SLUT.
Det er dog muligt at fortsætte snakken lidt over en øl/vand i baren.

 

___________________________________________________________________

– BOOK EN FOTO-SESSION m. professionel bandfotograf

På Musikerdag KBH d. 18. april har du og bandet mulighed for at få lavet nogle helt nye og lækre pressefotos til jeres promo, SoMe, web, osv..
Morten Rygaards billeder finder du på album covers, GAFFA-forsider og meget andet.
Snoop Dog, Justin Bieber, Depeche Mode, 50 Cent er blot nogle af navnene fra hans lange CV, og på Musikerdag KBH 2022 kan du og bandet komme med på listen.

Book en fotosession med Morten Rygaard (egenbetaling for en session kun kr. 500,- (skal betales UDOVER entréprisen)):
https://bit.ly/3ummpvz

 

– BOOK EN FEEDBACK-SESSION:
Vi tilbyder mulighed for at booke individuelle feedback-sessions om specifikke emner, så du kan komme på rette vej med dit/bandets
musikprojekt. Hver session er 30 min., og du kan få råd og vejledning eller feedback inden for følgende områder:
• Få feedback på selve musikken
• PR og kommunikationsstrategi
• Bandøkonomi
• Udgivelse, sync og alt deromkring.
• Booking
• Management
• Karriereplanlægning
• Opbygning af netværk
• Projektstyring og fundraising

Ansøg om en session via link:
NB! Der er ikke flere ledige tider.

___________________________________________________________________

– MØD ORGANISATIONERNE
Du kan også møde forskellige brancheorganisationer, som kan rådgive i alt, samt blive klogere på instrumentforsikring, fundraising, udgivelser, spillejob og faldgruber, som man skal være opmærksom på.

Mød bl.a. ORA, UHØRT, KODA, DiGiDi, Audivox, DMF København

___________________________________________________________________

Se mere på MUSIKERDAGKBH.DK

(Se desuden mere i FB-eventet: https://www.facebook.com/events/963924164188742/)

___________________________________________________________________

Musikerdag KBH 2022 er arrangeret af ORA og laves i samarbejde med Amager Bio og:
EKHO EKHO
Musikforeningen RUSK
Rytmisk Center

Alle arbejder for og med musikere.

Er desuden støttet af:
– Tuborgfondet
– Statens Kunstfond #statenskunstfond #kunstgørenforskel
– Tuborg

GALLERI

Se billeder fra Musikerdag i Vega, København, 2020

NÆSTE MUSIKERDAG

TIDLIGERE

MUSIKERDAGE