fbpx

Foto: Anders Berg / Carsten Holm og Sebastian Wolff på Musikerdag KBH 2020

NÆSTE MUSIKERDAG

There are no upcoming begivenheder at this time.

Musikerdage er inspirationsdage for alle jer musikere, der drømmer om en fremtid indenfor musikken.

Musikerdage er fyldt med inspirerende talks og andet indhold om, hvad du skal være opmærksom på som musiker, der tager karrieren seriøst.

Mød bl.a. bookere, producere, sangskrivere, managere, professionelle musikere, bandcoaches, A&Rs og andre branchefolk. Og selvfølgelig en masse andre musikere, du kan networke med.

Musikerdag er en dag med musikalske indslag, networking og vidensdeling. Det er en platform, der giver information om musiklivets mange facetter, på et kreativt, et professionelt og et teknisk niveau.

Arrangementet skal give en super oplevelse med højt fagligt niveau og en masse ny viden, som alle musikere kan bruge i deres fremtidige musikalske liv.

Arrangementets indhold er tilrettelagt på baggrund af tilbagemeldinger fra en lang række musikere og fra de tidligere afholdte Musikerdag-arrangementer, og indslagene er således valgt med udgangspunkt i musikernes konkrete behov.

Indholdet er inspirerende for folk fra flere aspekter af musikbranchen og alle er velkomne. Derfor er niveauet højt, men der vil ikke blive talt hen over hovedet på folk, da den primære målgruppe er de musikere, der er nye i branchen.

Indholdet er en god blanding af inspirerende, kreativt udfordrende, lærerige, nørdede og dybdegående emner. Publikum skal opleve og lære noget nyt, som gør dem til mere professionelt tænkende musikere, de skal blive engageret og de skal have noget med hjem.

Vi kommer vidt rundt om musikbranchen, og håber at kunne give så bred oplysning, som det er muligt på én dag.

MUSIKERDAG KBH ER TILBAGE!

Vi gentager nu den lækre inspirationsdag, hvor du kan møde spændende folk fra musikbranchen, bl.a. bookere, sangskrivere, bandcoaches og andre musikere.

Musikerdag KBH er for alle jer musikere, der drømmer om en fremtid indenfor musikken. Musikerdag KBH er fyldt med inspirerende talks og andet indhold om, hvad du skal være opmærksom på som musiker, der tager karrieren seriøst.
Mød bl.a. bookere, producere, sangskrivere, managere, professionelle musikere, bandcoaches, A&Rs og andre branchefolk. Og selvfølgelig en masse andre musikere, du kan networke med.
Vi regner med 300-400 musikere i løbet af dagen.

Oplev desuden de fedeste clinics, få taget professionelle bandfotos, få feedback på din musik af erfarne branchefolk, eller få et tjek af din PR-pakke af eksperter.

Dagens værter: Camilla Jane Lea og Henrik Baastrup Aagaard

_____________________________________________________________________

// TID & STED //
Lørdag d. 21. januar 2023 kl. 12.00 – 18.00 i Amager Bio/Beta på Øresundsvej 6, 2300 Kbh. S.

_____________________________________________________________________

// BILLETTER //
Billetter koster kr. 90,- (+ gebyr):
https://bit.ly/musikerdagkbh2023

_____________________________________________________________________

// PROGRAM //

– KL. 12.00: DØRENE ÅBNES
– KL. 12.30: VELKOMST
– KL. 12.40-13.15: MUSIKANMELDERNE (TALK)
Et vigtigt element af enhver artists musikkarriere er anmeldelser af koncerterne og udgivelserne.
Men hvordan arbejder musikanmeldere egentligt med dette? Hvilke tanker gør de sig ift. at skulle anmelde et stykke musik?
Og hvordan balancerer man det subjektive og objektive i musik i arbejdet med at skrive en anmeldelse?
Og hvad kan man som artist gøre for at få lavet en anmeldelse af sin musik?
På Musikerdag KBH tager vi en snak om emnet med Kjartan F. Stolberg og Mie Lykke Sørensen, der er freelance musikanmeldere for bl.a. hhv. Soundvenue og GAFFA.
– KL. 12.45-13.35: ABLETON LIVE (CLINIC)
Ved denne clinic skal vi bygge et simpelt nummer op i Ableton Live – quick’n’dirty og næsten uden snyd. Ableton Live har meget tilfælles med andre musikprogrammer, men denne dag bruger vi programmets særlige Session View.
Alle deltagere inviteres med til at finde på beats og andre elementer, bl.a. ved brug af den Ableton-dedikerede controller Push. Alle kan følge med i, hvad der sker på computerskærmen via projektor.
Undervejs vil Katrine gøre brug af Abletons egne effekter og instrumenter, samt samples. Du vil få et indblik i, hvordan programmet er bygget op, og hvilke kreative muligheder det byder på, selvom det selvfølgelig kun er toppen af isbjerget.
Katrine Villadsen er artist, underviser og elektronisk komponist.
– KL. 13.00-13.35: FRA TALENT TIL KARRIERE (TALK)
Mange artister oplever ofte opstarten på deres karriere som et noget tilfældigt og kaotisk forløb, hvor der skydes i alle retninger i håbet om at få opfyldt drømmene om en musikkarriere. Den tilgang kan desværre tit ende med at blive et problem eller benspænd for kunstnerne på den lange bane.
I denne talk får vi besøg af Marianne Fruergaard fra Bandakademiet, der vil give et indblik i Bandakademiets metode “Ready Aim Fire”, som både handler om at hjælpe artisterne med at undgå at skyde sig selv i foden og med at ramme plet, når de er klar til det.
Det handler også om Bandakademiets forløb “TRETRINS-RAKETTEN”, en række konkrete aktiviteter i 3 trin, der skal hjælpe artisterne med at få den bedst mulige start på en bæredygtig kunstnerisk og kommerciel karriere.
Talken er for dig, der har ambitioner og ønsker om en karriere som skabende og udøvende kunstner, og som gerne vil have lidt inspiration til rejsen fra talent til karriere.
– KL. 13.30-14.05: HVORDAN BOOKER MAN EN TOUR (TALK)
Langt de fleste musikere drømmer om en masse koncerter og at komme på tour. Men hvad skal man gøre for at få succes med at stable en tour på benene? Hvilke tanker skal man gøre sig inden, og hvad skal man gøre omkring logistikken og økonomien? Og hvad er forskellen mellem touring for et etableret navn og for et ukendt navn, der skal gøre det hele DIY?
På Musikerdag KBH kan du blive klogere på dette i en talk med musiker Rikke Emilie List og Mathias Binder fra PDH Music.
– KL. 13.50-14.40: COMPUTEREN PÅ SCENEN (CLINIC)
Denne clinic har fokus på computeren, der for længst har fået en central rolle i både den udøvende og skabende, musikalske proces. Den er i mange år blevet brugt til at afvikle backtracks, og mange har et billede af den som en ret ufleksibel størrelse.
Sandheden er, at hvis man lærer den at kende, har man at gøre med en superkraft.
Anders Stig Møller har i sine 20 år i musikbranchen brugt og videreudviklet sine kompetencer inden for lige præcis dette område.
Han deler ud af sine erfaringer og giver indblik i effektive måder at få musikken fra studiet til scenen.
Hvordan forholder vi os til computeren som instrument?
Hvilke muligheder giver computeren os?
Hvordan fungerer de i praksis?
– KL. 14.20-14.50: KONCERTPRODUKTIONEN (TALK)
Når du som musiker har landet et spillejob, starter processen frem til koncertdagen for at skabe de bedste rammer for selve koncerten. Nu skal der sendes tech rider, kanalplan, m.m.
Med udgangspunkt i Signe Andersens og Jannie Overgaards erfaringer fra produktion på venue og festival, får du et indblik i de vigtigste elementer, når det kommer til at lave produktion for en artist, der skal give koncert.
De kommer omkring processen fra kontrakt til koncert, hvad du med fordel selv kan forberede, hvad venue og festival har fokus på ved netop jeres koncert, hvem har ansvaret for hvad, osv.
– KL. 14.50: NETVÆRKSTIMEN PRÆSENTERES
– KL. 15.00-16.00: NETVÆRKSTIMEN
Mød alle de tilstedeværende branchefolk, de andre musikere og forskellige musikorganisationer på Musikerdag KBH og skab nye kontakter. Måske dagens vigtigste indslag?
Faktisk synes vi, Netværkstimen er så vigtig, at vi rydder hele programfladen, mens der er netværkstime, så du ikke behøver at gå glip af noget imens.
Her kan du få en 1-til-1 snak med de mange branchefolk og bliver klogere.
– KL. 16.05-16.45: MØD MUSIC SUPERVISOREN (TALK)
At finde den rette musik, der kan forstærke ideer, stemninger og følelser, er vigtigt for alle audiovisuelle produktioner, da musik ofte spiller en afgørende rolle for den samlede oplevelse.
Andreas Mølbak Henriksen har de sidste 8 år arbejdet som Music Supervisor hos Upright Music, hvor han har hjulpet med at finde den rette musik til flere hundrede reklamer, spillefilm og tv-serier/programmer.
– KL. 16.10-17.10: MIX-PROCESSEN (CLINIC)
Dine chancer i musikbranchen er afhængige af mange ting, først og fremmest din musik.
Men også kvaliteten af dine sange og optagelser har betydning for, hvordan din musik modtages.
Denne clinic tager udgangspunkt i mix-processen og flere af de overvejelser, der følger med denne:
Hvilken rolle spiller mix-processen i vores æstetiske valg? Hvordan definerer vi, hvad et godt mix er?
Og hvordan kommer vi derhen?
Caspar Hesselager både producerer, mixer, og laver mastering i sit studie, som er en del af ‘The Village’ i Vanløse.
– KL. 16.15-17.00: TEAMET BAG ARTISTEN (TALK)
Langt de fleste etablerede artister har i en eller anden form et team bag sig.
Både til at udvikle på profilen, musikken og brand’et og til at indgå i tæt samarbejde for at få karrieren i den rigtige retning.
Men hvad laver folkene bag artisten egentlig helt konkret?
Hvad er teamets kerneopgaver, og hvad er faldgruberne?
Og hvordan fungerer processen med at udvikle en ny artist eller videreudvikle på en etableret artist?
I denne talk tager vi en snak om dette med to meget erfarne herrer, Ole Nørup fra The Bank og Thomas Børresen fra Labelmade/Youmade.
– KL. 16.55-17.30: PR & PROMOTION (TALK)
Du har lavet en masse god musik, men du er i tvivl om, hvordan du skal få den playlistet, spillet spillet i radioen og opbygget en fanbase omkring.
I denne talk tager vi udgangspunkt i nogle af de artister, som Magnus Bri arbejder med hos Def Jam og Universal Music, bl.a. Kesi, Gilli, Benny Jamz, ArtigeArdit, Lamin, Stepz, m.fl.
– KL. 17.15-18.00: ARTIST TALK M. FALLULAH
Oplev Fallulah og få et spændende indblik i hendes karriere.
Hvilke karrierevalg har hun taget undervejs, og hvilke gode råd har hun til nye musikere?
Hvordan er det at være independent artist, og hvad er konsekvenserne af at droppe streamingtjenesterne.
Maria Apetri er sangskriver, sangerinde og komponist under kunstnernavnet Fallulah.
Hun har både vundet både P3 prisen og flere Danish Music Awards.
– Kl. 18.00: DET OFFICIELLE PROGRAM ER SLUT.
Det er dog muligt at fortsætte snakken lidt over en øl/vand i baren.

 

___________________________________________________________________

– BOOK EN FOTO-SESSION m. professionel bandfotograf Morten Rygaard.
På Musikerdag KBH 2023 d. 21. januar har du og bandet mulighed for at få lavet nogle helt nye og lækre pressefotos til jeres promo, SoMe, web, osv..
Book en fotosession med bandfotografen (egenbetaling for en session kun kr. 500,- (som skal betales UDOVER entréprisen)):
Ansøg om en session hér:
https://bit.ly/3CyxY86
– BOOK EN FEEDBACK-SESSION:
Vi tilbyder mulighed for at booke individuelle feedback-sessions om specifikke emner, så du kan komme på rette vej med dit/bandets
musikprojekt. Hver session er 30 min., og du kan få råd og vejledning eller feedback inden for følgende områder:
• Få feedback på selve musikken
• PR og kommunikationsstrategi
• Bandøkonomi
• Udgivelse, sync og alt deromkring.
• Booking
• Management
• Karriereplanlægning
• Opbygning af netværk
• Projektstyring og fundraising
Ansøg om en session hér:
Der er ikke flere ledige pladser.
(Selve feedback-sessionen er gratis, men kræver forudgående tilmelding + selve entrébilletten)
NB! Der er deadline for tilmelding mandag d. 16. januar.
Umiddelbart derefter vil alle få at vide, at de har fået en plads eller ej.

___________________________________________________________________

– MØD ORGANISATIONERNE
Du kan også møde forskellige brancheorganisationer, som kan rådgive i alt, samt blive klogere på instrumentforsikring, fundraising, udgivelser, spillejob og faldgruber, som man skal være opmærksom på.

Mød bl.a. ORA, UHØRT, KODA/KODA Kultur, GRAMEX, DiGiDi, Coach Daniel Muschinsky

___________________________________________________________________

Se mere på MUSIKERDAGKBH.DK

(Se desuden mere i FB-eventet: https://www.facebook.com/events/533893518205258)

___________________________________________________________________

Musikerdag KBH 2023 er arrangeret af ORA og laves i samarbejde med Amager Bio og de københavnske øvelokale- og musikfællesskaber EKHO EKHO, Rytmisk Musik København og RUSK.
Alle arbejder for og med musikere.
Er desuden støttet af:
– Statens Kunstfond
– Tuborgfondet
– Tuborg

 

#statenskunstfond #kunstgørenforskel

GALLERI

Se billeder fra Musikerdag i Vega, København, 2020

NÆSTE MUSIKERDAG

There are no upcoming begivenheder at this time.

TIDLIGERE

MUSIKERDAGE