fbpx

apr 19, 2016

Amatørmusikken får ny tilskudsstruktur

Fra den 15. august 2016 skal alle landsdækkende organisationer og foreninger – således også ORA – til at vænne sig til en ny virkelighed omkring offentligt tilskud til arbejdet for amatørmusikken.

Statens Kunstfond har besluttet at samle tilskudsordningerne, så alle midler i fremtiden bliver uddelt af netop Statens Kunstfond. Det sker for at sikre gennemskuelighed og gøre processen nemmere for ansøgerne.

”Amatørmusikken er en vigtig del af dansk kulturliv. Det frivillige musikalske engagement understøtter gode og engagerede menneskelige fællesskaber og fungerer samtidig som en vigtig fødekæde og samarbejdspartner for det professionelle musikliv. I musikudvalget glæder vi os til fremover at få bedre muligheder for at støtte og styrke kvalitet og mangfoldighed inden for alle amatørmusikkens genrer i hele landet”, siger Bente Dahl, formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, og fortsætter:
”Tilskudsstrukturen har i mange år været uigennemskuelig på grund af alt for mange puljer og mellemled. Nu samler vi tilskudsordninger – og det vil forhåbentligt gøre det nemmere for musikmiljøet at søge om økonomisk støtte til amatørmusik.”

Den fremtidige støtte til amatørmusikken vil være rettet mod aktiviteter samt den professionelle administration, der knytter sig til at gennemføre disse aktiviteter. Statens Kunstfond regner med, at man i de kommende år får et solidt grundlag for at videreudvikle støttestrukturen på amatørmusikområdet yderligere.

Ny struktur for tilskud til amatørmusik i Danmark

SENESTE NYT

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Musikerbladet Mer’ Monitor er på gaden med nye spændende artikler.

Du kan bl.a. læse om hvad et imposter syndrom går ud på – noget som i værste fald kan stoppe en musikers karriere.
Læs desuden hvor essentielle kernefrivillige er på festivaler såsom UHØRT.

læs mere
Mer' Monitor! 46

Her kan du læse den nyeste udgave af bladet Mer’ Monitor!, som bliver udgivet af musikforeningen Mono i Aarhus i samarbejde med ORA.