fbpx

Bandcoach: Det handler om at få de andre til at se godt ud

Bandcoach: Det handler om at få de andre til at se godt ud

Regnen stod ned i stænger, da kvintetten Blå Nætter lørdag eftermiddag indtog Hvid Scene på UHØRT.
Scenen var heldigvis overdækket, så både band og publikum var nogenlunde i tørvejr.
Blå Nætter med Simon Olsen i front måtte dog erkende, at regnvejret havde holdt en del gæster hjemme. Bandet virkede alligevel fast besluttet på at give det publikum, der havde trodset vejrguderne, en god oplevelse med det dansksprogede materiale.
Efter en halv times tid takkede bandet af, skyndte sig at pakke udstyret sammen for at tage turen over i en nærliggende skurvogn, hvor de to bandcoaches Henrik Marstal og Kristian Koch sad klar med input.
Som en del af pakken på UHØRT havde makkerparret netop overværet Blå Nætters koncert og skulle ud fra den give bandet ris og ros, som de kunne tage med videre.
Da de fem bandmedlemmer havde sat sig, blev æggeuret sat, og så gik snakken ellers.

Mennesker er flokdyr
”Jeg er skide dårlig til at pakke tingene ind, så I må tage det med, I kan bruge og tage resten fra,” begyndte Kristian Koch, som havde fokus på bandmedlemmernes fremtoning, mens Henrik Marstal primært fokuserede på musik og tekst.
De to coaches var dog enige om, at det velklædte band scorede point på tøjvalget i form af blandt andet blazere og skjorter, ligesom der var umiddelbar ros til bassist Andreas Valdemar og Christian Petersen på trommer.
Kristian Koch mente dog, at alle fem medlemmer skulle arbejde med indbyrdes kontakt og fokus.
”I er ret tit oppe i snotten på hinanden uden rigtigt at have kontakt. I skal have kontakt med hinanden, fordi mennesker er præget af flokdyrsmentalitet, hvis I har noget sammen, så vi publikum være med,” fortalte han.
Samtidig rådede han bandet til at være bedre til at bringe hinanden i fokus.
”Hver gang en af jer laver ’the rockmove’ over til en af de andre, så er I med til at fjerne fokus fra ham, der står og synger eller spiller en solo,” forklarede Kristian Koch og uddybede:
”I skal være opmærksomme på, hvem der har ’den’. Hvis ikke det er jer, så skal I hjælpe de andre. Det handler om at få de andre i bandet til at se godt ud”.

For meget flinkeskole
Henrik Marstal roste blandt andet bandet for at synge på dansk og var som udgangspunkt positiv over for både tekster og musikken.
”Du har en god tekstudtale, og det er godt, fordi når teksten er på dansk, så vil vi gerne høre ordene. Derfor skal du også øve dig i at fortælle historier i sangene,” forklarede han til forsanger Simon Olsen.
Marstal efterlyste desuden lidt dynamik og dramaturgisk opbygning af koncerten.
”Der mangler måske lidt skæve elementer. Det bliver lidt for meget flinkeskole. Publikum må ikke begynde at kede sig, fordi så mister de fokus,” fastslog bandcoachen og fortsatte:
”Og så skal I have styr på overgangene mellem numrene, der kan I virkelig miste publikum, hvis ikke I passer på.”

En blåstempling af bandet
Efter 20 minutters coaching kunne kvintetten sige pænt farvel til Kristian Koch og Henrik Marstal. Trods et væld af input og gode råd, så var hverken forsanger Simon Olsen eller guitarist Mads Mørkegaard slået ud – tværtimod.
”Det er nok mest, det negative vi tager med, fordi det er jo det, vi skal arbejde allermest med. Vi skal virkelig have fokus på performance, men det vidste vi egentlig godt,” konstaterede Mads Mørkegaard.
Blå Nætter har kun spillet sammen i fem år og har derfor rigtig meget fokus på at være hjemme i bandets materiale, derfor erkender de også, at udtrykket på scenen måske ikke altid er i fokus.
”Vi går meget op i at blive hørt og få spredt vores brand,” forklarede Simon Olsen.
Sammen med bandets guitarist er han dog helt enig i, at der skal fokus på helheden. Derfor er coachingen i forbindelse med jobbet på UHØRT guld værd for bandet, der i det hele taget bare glædede sig over chancen.
”Ligesom da vi spillede på SPOT Festival, så må det åbne nogen døre at spille på UHØRT. Det er pisse god reklame, at vi har spillet her. Det er en blåstempling af Blå Nætter,” sluttede Simon Olsen, inden han og de fire andre bandmedlemmer satte sig sammen for at fordøje koncert og input over en øl.

Blå Nætter består af: Simon Olsen (vokal), Mads Mørkegaard (lead guitar), Jacob Rasmussen (orgel), Andreas Valdemar (bas) og Christian Petersen (trommer).

Blå Nætter på Facebook

SENESTE NYT

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Musikerbladet Mer’ Monitor er på gaden med nye spændende artikler.

Du kan bl.a. læse om hvad et imposter syndrom går ud på – noget som i værste fald kan stoppe en musikers karriere.
Læs desuden hvor essentielle kernefrivillige er på festivaler såsom UHØRT.

læs mere
Mer' Monitor! 46

Her kan du læse den nyeste udgave af bladet Mer’ Monitor!, som bliver udgivet af musikforeningen Mono i Aarhus i samarbejde med ORA.