fbpx

Charlotte Haesen: EXCITE er win-win

Fredag aften indtog kvartetten Charlotte Haesen fra Luxembourg Café-scenen på årets SPOT Festival, hvor de sammen med hollandske The Future’s Dust og belgiske Tubelight gav koncert i forbindelse med det europæiske vækstlagssamarbejde EXCITE, som ORA er en del af.
Koncerten var første stop på årets EXCITE-tour, der slutter til november på Sørveiv i Norge. Og bandets fire medlemmer var glade for muligheden på festivalen, som på flere helt lavpraktiske punkter havde imponeret firkløveret.
– Cateringen er virkelig god og så er her meget rent. Det er vi ikke altid vant til, konstaterer Jerome Klein, der spiller synth i bandet.
Han bliver straks suppleret frontkvinden Charlotte Haesen.
– SPOT er en fantastisk festival, og det var Offspring i Tivoli, hvor vi spillede i sidste weekend også. Det er meget specielt og fedt, at begge festivaler ligger midt i Aarhus og København, fortæller hun.

Kan lære af de andre
Selv om de tre EXCITE-bands, der besøgte Aarhus, er meget forskellige, så får de masser af input fra hinanden.
Samtidig havde ORA arrangeret en get-together, hvor de tre bands fik mulighed for at høre mere om, hvordan man kan gribe det danske marked an, når det gælder både udgivelse af musik og jobs på landets spillesteder.
– Vi kender ikke EXCITE så godt endnu, men det giver os mulighed for at spille jobs i forskellige lande, og ideen er fed, fordi vi får mulighed for at møde andre bands i samme situation, forklarer bassisten Pol Belardi og uddyber.
– Selv om vores stil og genrer er forskellige, så er vores udfordringer stort set de samme. Og vi har allerede talt med The Future’s Dust om at dele kontakter og finde jobs sammen i Holland og Luxembourg. Det er win-win.

Udgivelse og tour
Selv om Charlotte Haesen og resten af bandet ikke har sovet i 30 timer, da de er færdige med at spille på SPOT Festival, så havde de ingen planer om at gå i seng.
– Vi føler os virkelig velkomne. Spot har taget hånd om os og får os til at føle os specielle, smiler frontkvinden og får opbakning fra trommeslager Aloyse Weylen.
– Vi har været på vores halve times catwalk, men det fede er, at bands bliver hængende her, så vi har mulighed for at tale samme og netværke, forklarer han.
Lørdag morgen gik turen tilbage til Luxembourg, hvor bandet er godt i gang med deres første album, mens de fortsat leder efter et selskab, der vil hjælpe dem videre i karrieren. Lige rundt om hjørnet lurer dog også en turné i Canada, og i august skal bandet spille i Hamborg som en del af EXCITE-samarbejdet.

Excite

Tubelight

Charlotte Haesen

The Future’s Dust