fbpx

aug 4, 2016

UHØRT giver sygt god mening

Når Masasolo i weekenden den 12.-13. august står på scenen ved UHØRT 2016, så bliver det afslutningen på en stribe travle måneder, hvor bandet skulle dannes, sammenspilles og spille på blandt andet Roskilde Festivals Rising-scene.

I februar 2015 indspillede Morten Søgaard materialet til en ep, som der ikke blev gjort mere ved. På den måde trådte han de første spæde skridt for bandet Masasolo. Sidenhen blev materialet færdiggjort og kom Roskilde Festival for øre. Og så fik Morten Søgaard travlt med at samle et band, der blandt andet bestod af hans kammerat Anders Haaning samt Jacob Haubjerg og Martin Birksteen.
– Vi kender hinanden på kryds og tværs. Morten og jeg var musikskolelærer sammen som 17-årige, fortæller Anders Haaning.
– Vi fik at vide, at vi var booket til Roskilde Festival, før vi havde haft vores første øver, afslører Morten Søgaard med et skævt smil.

UHØRT bliver kulmination
Det travle forår og den travle sommer bliver rundet af på UHØRT, hvor Masasolo – ligesom de andre bands på festivalen – kan se frem til coaching af branchefolk i forbindelse med koncerten.
– UHØRT giver sygt god mening for os. Det var en god oplevelse sidste år, og det er fedt, at man får coaches på, forklarer Morten Søgaard, der spillede på festivalen med et andet band sidste år, og fortsætter:
– Det kan være svært at få kritik, men vi kan få meget ud af det, fordi her får vi nogen udefra, som forholder sig til det, vi laver.
Morten Søgaard og Anders Haaning er enige om, at coaching-delen på UHØRT er et kærkomment og godt timet input i bandets udvikling.
– Jeg glæder mig til det, fordi det bliver kulminationen på en travl sommer, hvor vi skal finde ud af, hvad vi kan bruge, fastslår Morten Søgaard og bliver bakket op af Anders Haaning:
– Kritikken skal komme, når vi har bygget noget fast op. Det giver ikke mening i skabelsesprocessen, men det passer godt nu.

Kæmpe gave gav kæmpe opgave
På vej mod koncert og coaching på UHØRT har medlemmerne af Masasolo haft flere store oplevelser, men den største var dog koncerten på Roskilde Festival.
Både Morten Søgaard og Anders Haaning kunne i år fejre 14 års jubilæum på festivalen, og det var da også en speciel følelse at skulle give koncert på festivalen.
– Det er forløsende. Vi har begge spillet i mange bands med potentiale og nu lykkedes det, smiler Anders Haaning og uddyber:
– Det var en fed koncert, men vi kommer til at spille bedre koncerter. Det var stort, og det var fedt.
– Det var Roskilde, afbryder Morten Søgaard, mens bandkammeraten nikker.
Op til koncerten på festivalen havde bandet dog rigeligt at se til.
– Det var en kæmpe chance for os, så man er virkelig motiveret for at øve, fastslår Anders Haaning og suppleres af Morten Søgaard:
– Bookingen var en anledning til, at jeg skulle skrive flere sange, og vi skulle lære at spille dem. Det var en kæmpe gave, som gav en kæmpe opgave.

Nemmere med deadline
Selv om bandet blev tidspresset, da jobbet på Roskilde Festival faldt på plads, så var det også med til at drive Masasolo videre.
– Processen er kun sjov, hvis der er en forløsning. Det er meget nemmere, når der er en deadline. Ellers har mange musikere en tendens til at sidde og slacke med tingene, indrømmer Anders Haaning.
– Vi lagde en plan og holdt os til den, hvor vi blandt andet har tænkt meget over, hvad vi ville have til at lykkes, forklarer Morten Søgaard og fortsætter:
– Det var en milepæl, et skulderklap og sindssygt modigt af Roskilde Festival at booke os. Rising skal jo lige netop favne ting, der totalt jomfruelige, slutter han.
Masasolo spiller på UHØRT 2016 sammen med blandt andre Lowrider Betty, Sorte Fugle, Fribytterdrømme, Aksglæde og Jærv.

Masasolo på Facebook

UHØRT

SENESTE NYT

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Musikerbladet Mer’ Monitor er på gaden med nye spændende artikler.

Du kan bl.a. læse om hvad et imposter syndrom går ud på – noget som i værste fald kan stoppe en musikers karriere.
Læs desuden hvor essentielle kernefrivillige er på festivaler såsom UHØRT.

læs mere
Mer' Monitor! 46

Her kan du læse den nyeste udgave af bladet Mer’ Monitor!, som bliver udgivet af musikforeningen Mono i Aarhus i samarbejde med ORA.