fbpx

aug 30, 2016

Coach: – Research på dig selv og din musik

Da Rebecca Lou indtog Hvid Scene på årets udgave af UHØRT, var det kun femte koncert med den nuværende bandkonstellation, hvor punk-frontkvinden blandt andet havde selskab af sin musikalske makker Anders Borre.
”Det er første gang, jeg har et projekt, hvor jeg føler, det er mig og mit udtryk,” afslørede Rebecca Lou, da hun satte sig for at modtage coaching på baggrund af koncerten på UHØRT.

De to coaches Signe Høirup Wille-Jørgensen, kendt som musikeren Jomi Massage, og Jim Q. Holm, stifter af Merger Management, var ganske imponerede over showcasen.
”I er tjekkede og virker sammenspillede – der var ikke så meget pis der,” konstaterede Signe H. Wille-Jørgensen.
Rebecca Lou lyttede opmærksomt under coachingsessionen, som hun selv havde stor indflydelse på.
”Det her er en samtale – ikke et foredrag,” understregede Jim Q. Holm.

Vigtigt med booker
”Jeg kunne godt tænke mig noget coaching på min liveperformance og råd omkring PR,” fortalte Rebecca Lou, da hun havde fortalt, hvor det musikalske projekt var.
”Der er jo ting, som er vigtigere end en pr-agent. Det er for eksempel vigtigere at have en fed booker, så man kommer ud og spille,” fastslog Signe H. Wille-Jørgensen og fik opbakning af sin medcoach:
”Det vigtigste er at have en plan, så kommer den bedste PR ofte fra bandet selv, men det kræver, at man ved, hvem man er rent musikalsk og den slags,” forklarede Jim Q. Holm.
Efter den indledende samtale fik de to coaches sammen med Rebecca Lou sporet sig ind på kommende arbejdsområder for frontkvinden – som gik både på liveoptræden og det musikalske output.
”Det virker som om, du har brug for at lave noget research på dig selv og din musik,” mente Signe H. Wille-Jørgensen og uddybede:
”Der er en ubalance i din lyd kontra udtryk. Tjek dit ansigt i spejlet, mens du synger. Din stemme bobler så meget af overskud, så du kan få så meget mere ud af din mimik.”

Sjovere at styre tingene selv
De to coaches havde generelt stor ros til Rebecca Lou, Anders Borre og resten af bandet, der blev betegnet som dynamiske og fulde af rå energi.
Derfor mente Signe H. Wille-Jørgensen og Jim Q. Holm også, at der var masser at bygge videre på.
”Der er gode pæle i jorden allerede,” fastslog Signe H. Wille-Jørgensen og gav samtidigt råd til det videre arbejde:
”I skal forestille jer fødekæden. Hvem lytter til jeres type musik, hvem anmelder den, hvilke spillesteder booker den. På den måde kan i sprede kendskabet, men det kræver måske 14 dage med gennemlæsning af forskellige blogs og lignende.”
”Det er bare sjovere at styre tingene selv end at sidde og vente,” sluttede Jim Q. Holm.

Er startet forfra
Rebecca Lou er gået solo efter otte år i et band, og hun var ikke overrasket over de ting, hun fik med fra coachingsessionen på UHØRT.
”Det er mega hårdt at gå solo, men jeg er også kontrolfreak, så det passer mig godt. Jeg synes, det er fedt og fik meget ud af deres coaching og feedback,” afslørede hun og uddybede:
”Jeg er jo på en måde startet forfra, hvor jeg lærer mig selv at kende. Jeg skal have kortlagt processerne, jeg tror, jeg har det i hovedet, men jeg har bare ikke fået kortlagt det hele.”
”Jeg skal til at skrive nogen flere sange, lægge en plan for en udgivelse, og så tror jeg, at jeg skal hyre en coach til at kigge på min liveperformance,” fastslog Rebecca Lou.

Rebecca Lou på Facebook

UHØRT

SENESTE NYT

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Musikerbladet Mer’ Monitor er på gaden med nye spændende artikler.

Du kan bl.a. læse om hvad et imposter syndrom går ud på – noget som i værste fald kan stoppe en musikers karriere.
Læs desuden hvor essentielle kernefrivillige er på festivaler såsom UHØRT.

læs mere
Mer' Monitor! 46

Her kan du læse den nyeste udgave af bladet Mer’ Monitor!, som bliver udgivet af musikforeningen Mono i Aarhus i samarbejde med ORA.