fbpx

Rutinerede Manus Nigra fik input på UHØRT

Der var tydelige streger tilbage til 90ernes hiphop og triphop, da Aarhus-bandet Manus Nigra indtog scenen på festivalen UHØRT.
Bandet består af rutinerede kræfter som rapperen Ham Den Lange, sangerinden Fönix og produceren Swab. Sidstnævnte er dog ikke med, når bandet spiller live.
Selv om Ham Den Langes rap er det bærende element, så har Fönix en større rolle end en, der blot synger omkvæd og c-stykker, som man normalt ellers ser hos mange rap-grupper.
Efter koncerten på UHØRT mødtes Ham Den Lange og Fönix med de to coaches Pato Siebenhaar og Josephine Philip, der begge er musikere og producere, for at få feedback på den netop overståede koncert.
”I rammer lyden rigtig godt, men jeg savner der, hvor det er helt nøgent,” åbnede Pato Siebenhaar og blevet bakket op af Josephine Philip.
”I havde en vildt fed energi på scenen, og du har virkelig en fed vokal Fönix, der fylder meget. Den ville stå endnu stærkere, hvis I lavede nogen skift undervejs i settet,” forklarede coachen.

Mere mystik og mindre folkelighed
Ham De Lange, Fönix og Swab har lavet musik sammen i to-tre år, mens Manus Nigra som band har omkring et år på bagen.
Derfor arbejder bandet stadig på at finde sit endelig udtryk, men de to UHØRT-coaches havde gode råd i den retning.
”Åben konceptet op. Det skal være ved at falde fra hinanden, fordi det er så skrøbeligt, det kan det sagtens bære,” mente Pato Siebenhaar og uddybede:
”Tænk udførslen endnu vildere, end det i allerede har gang i. Hvorfor er I ikke mere mystiske,” spurgte han, mens Josephine Philip nikkede bekræftende.
”Når det så er sagt, så skal det selvfølgelig også føles naturligt for jer,” fastslog hun.
”Lad være med at være så folkelig,” grinede Pato Siebenhaar.

Dagen og humøret er afgørende
Efter en halv times coaching kunne Ham Den Lange og Fönix igen forlade skurvognen på Refshaleøen og tage input og råd med videre i udviklingen af Manus Nigra.
”Det var nogen fine ting, de sagde. Og jeg er en kreativ person, så jeg kan altid bruge den slags input,” forklarede Ham Den Lange og fortsatte:
”Jeg tror dog godt, at man kan være i godt humør og spille dyster musik, men selvfølgelig kan vi blive mere sammenspillet og skarpere på udtrykket.”
Han erkendte samtidig, at han sagtens kunne følge Pato Siebenhaar og Josephine Philips pointer omkring udstrålingen.
”Men Manus Nigra bliver nok aldrig total koordineret i vores udtryk. Vores humør på dagen vil nok altid spille ind,” slutter Ham Den Lange.

Manus Nigra på Facebook