fbpx

Den gode ansøgning

Den gode ansøgning

Fonde og legater kan være med til at lette livet for både øvelokaleforeninger og musikere. I Danmark er der rig mulighed for at søge støtte til projekter, men hvordan bliver den gode ansøgning til.
Erik Martens fra KODA giver her sit bud på nogle grundlæggende ting.
Som noget af det første er det vigtigt at være i god tid, så ansøgningen bliver gennemarbejdet, og man er sikker på, at fonden eller legatet er den rigtige for netop din ansøgning.
”Der er ingen grund til at søge et legat, hvis ikke det står i formålsbestemmelsen, at man kan søge det til det, man nu vil søge om,” fortæller Erik Martens, der er afdelingsleder i KODAs medlemsinformation, og fortsætter.
”Nogen gange når vi beder om en projektbeskrivelse, så står der bare ’Jeg vil gerne indspille en cd’. Hvis musikken er blændende god, kan man godt få støtte alligevel, men man har altså dårligere odds, forklarer afdelingslederen, der hellere ser en anden slags ansøgning.
”Skriv en rigtig god projektbeskrivelse, hvis det kræves. Den behøver ikke fylde 10 sider, men en god side, der beskriver projekt rigtig godt. Der bliver også tit lagt vægt på, at budgettet ser fornuftigt ud. Det vil sige, at det ser ud som om, man har lavet noget research og ikke bare kastet nogle tilfældige beløb op,” slutter Erik Martens.
På ORAs hjemmeside kan du finde links til en række fonde og legater, som kan være interessant for musikere og øvelokaleforeninger.

Tjek fonde og legater

SENESTE NYT

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Musikerbladet Mer’ Monitor er på gaden med nye spændende artikler.

Du kan bl.a. læse om hvad et imposter syndrom går ud på – noget som i værste fald kan stoppe en musikers karriere.
Læs desuden hvor essentielle kernefrivillige er på festivaler såsom UHØRT.

læs mere
Mer' Monitor! 46

Her kan du læse den nyeste udgave af bladet Mer’ Monitor!, som bliver udgivet af musikforeningen Mono i Aarhus i samarbejde med ORA.