fbpx

Månedens medlem: Musikforeningen In Tune

Musikforeningen In Tune opstod i 1992 og holder til i Holbæk i Nordvestsjælland. Foreningens 15-20 medlemmer deles i øjeblikket om to lokaler, mens et tredje er under opbygning. Kasserer Michael Haugaard fortæller mere om den sjællandske forening.

Hvilken type forening er Musikforeningen In Tune?
Foreningen startede under navnet ”Seniorklubben” og tilbød tidligere musikskoleelever en mulighed for rytmisk samspil, der ikke var i forbindelse med musikskolen, fortæller Michael Haugaard.
Netop tilknytningen til musikskolen i Holbæk og en lokale-udlejer har siden 2005 skabt en del problemer for Musikforeningen In Tune, fordi der er en del uenigheder omkring foreningens ene lokale.

Hvilke fokusområder, udfordringer og tiltag har Musikforeningen In Tune?
Vi har faktisk været låst fast på grund af sagen med vores ene lokale, så vi har ikke optaget medlemmer i flere år, selv om flere gerne vil være medlem.
Vi ville gerne tage flere medlemmer ind, men vi vil ikke have flere, end vi kan være i et lokale, hvis nu det ender med, at vi mister det ene lokale, forklarer kassereren.

Har Musikforeningen In Tune nogen kommende projekter?
På grund af den problematiske lokalesituation er foreningens fokus i sær rettet mod et nyt øvelokale, der i øjeblikket er ved at blive indrettet med blandt andet studie, fortæller Michael Haugaard.

Er der kommet nogen kendte musikere ud af Musikforeningen In Tune?
Vi havde et band for to sæsoner siden, som hed Red Parade. De var med til Livecontest, men er vist siden gået i opløsning, afslører kassereren og fortsætter.
De fleste af vores medlemmer spiller i coverbands og laver ikke deres egen musik.

Hvordan bruger Musikforeningen In Tune ORA?
Vi støtter ORA rent kontingent-mæssigt, men har ikke brugt foreningen så meget, netop fordi vi ikke rigtigt har upcoming bands men mere coverbands.
ORA er mest rettet mod foreninger med upcoming bands, hvilket for så vidt er fuldt forståeligt, fordi det er der potentialet er, mener Michael Haugaard, der dog har et lille ønske.
Et Plekter-projekt, som det der er nu, bare med coverbands, som kunne spille forskellige steder i landet, det ville være superfedt, slutter han.