fbpx

apr 30, 2021

I 2020 så et nyt regionalt samarbejde dagens lys. Ni unge bands tog på tur rundt i regionen som en del af det populære koncept Frekvens Tour. På trods af corona kunne de unge arrangører i 2020 melde syv ud af turnéens ni koncerter udsolgte, og nu er der åbent tilmeldingen til Frekvens Tour 2021.

Frekvens Tour 2020 blev en kæmpe succes, og når touren vender tilbage i 2021, må man formode, at musikerne, publikum og spillestederne er mere klar til musikken end nogensinde før. Frekvens Tour er målrettet midtjyske bands og musikere i alderen 15-25 år, der skriver sin egen musik, og som er klar til at blive guidet på vejen til de større midtjyske scener. Det hele kulminerer, når de udvalgte bands i efteråret 2021 tager på turné rundt til ni spillesteder i regionen.

Klædes på til et liv i musikbranchen

Udover at få muligheden for at spille på de større, regionale scener deltager de udvalgte bands og musikere i en række workshops, som ikke blot hjælper dem med at udvikle deres musik og scene optræden, men også klæder dem godt på til at forstå musikbranchens helt specielle dynamikker. Det er altså ikke kun scenen, man forbereder dem på; de coaches også i markedsføring, økonomi, teknik og god lyd til livekoncerter.

Touren er vigtigere end nogensinde

Frekvens Tour 2020 var også præget af coronavirus. Publikum måtte sidde ned, bære mundbind og øl i baren kunne ikke købes efter 22.00. Men ingen af delene kunne sætte en stopper for den elektriske stemning, hvor man tydeligt kunne mærke, hvordan en underlig tom sommer havde sat sine spor. Frekvens Tour 2021 bliver nok ikke mindre elektrisk. Når touren skydes i gang den 9. september, må man formode, at de unge for alvor hungrer efter musik, fest og hinanden.

En investering i fremtiden

Konceptet er ikke kun med til at skabe givende arrangementer for regionens unge. Frekvens Tour er også med til at støtte og udvikle de unge musikalske talenter i nærområdet ved at give dem muligheden for at komme ud og spille i professionelle rammer. Spillestedsleder på Fermaten i Herning, Rikke Andersen, mener, at Frekvens Tour er en givtig og nødvendig investering i den musikalske fremtid for regionen: ”Frekvens Tour er skabt for at give lokale bands og musikere mulighed for at udvikle sig. Vi tror på, at Frekvens Tour er med til at udvikle den næste generation af musikere, der kommer til at stå på vores scener og levere god livemusik til vores publikum.”

Ansøgningsrunden lukker d. 31. maj
Alle bands og alle genrer er velkomne til at ansøge!

ORA støtter Frekvens Tour økonomisk via koncertprojekterne AuditionDays og Plekter Tour.Datoer for Frekvens Tour 2021

  Tour 1Tour 2Tour 3
  09/09 Bakkehuset, Ikast16/09 Kedelhuset, Silkeborg23/09 Pavillonen, Grenå
  10/09 Subhuset, Holstebro17/09 Turbinen, Randers24/09 Kulisselageret, Horsens
  11/09 Paletten, Viborg18/09 Fermaten, Herning25/09 Generator, Ringkøbing

SENESTE NYT

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Musikerbladet Mer’ Monitor er på gaden med nye spændende artikler.

Du kan bl.a. læse om hvad et imposter syndrom går ud på – noget som i værste fald kan stoppe en musikers karriere.
Læs desuden hvor essentielle kernefrivillige er på festivaler såsom UHØRT.

læs mere
Mer' Monitor! 46

Her kan du læse den nyeste udgave af bladet Mer’ Monitor!, som bliver udgivet af musikforeningen Mono i Aarhus i samarbejde med ORA.