fbpx

Søren takker af – Sune tager over

Efter fire år i spidsen af ORAs bestyrelse har Søren B. Kristensen valgt at takke af som formand på det netop overståede seminar i Odense, hvor der også blev afholdt generalforsamling.

Her blev Sune Rasmussen i stedet valgt som ny formand. Han er til daglig leder af HUSET, De Studerendes Hus i Esbjerg.
“Jeg begyndte i RIAMUF (RibeAmatørMusikerForening), som er en øvelokaleforening i Ribe. Vi havde tre øvelokaler med tilknyttet studie og en sal til koncerter,” fortæller Sune Rasmussen.

Efter et par år bag trommerne fik han som 15-årig smag for at arrangere koncerter.

“Det organisatoriske arbejde, synes jeg, var spændende. Der blev jeg også en del af RIAMUFs bestyrelse, som jeg samme med andre unge skulle bringe videre, da der var et større generationsskifte. Det gav mig et kig ind i, hvad man kan gøre for en lille øvelokaleforening,” forklarer den nyvalgte formand.
Senere gik turen til Esbjerg, hvor han har arbejdet med forskellige projekter under spillestedet Tobakken.

Sune Rasmussen ser frem til arbejdet med at udvikle ORA, hvor flere punkter har formandens opmærksomhed.
“ORA er en landsorganisation, der skal have benene plantet på jorden, men også kunne præge det politiske liv. Vi skal være med til at sætte en dagsorden, men det skal også komme de personer til gode, som ORA rent faktisk arbejder for,” fastslår han og fortsætter.

“Jeg har en forkærlighed for græsrødderne og musikken. I ORA har vi et fælles fodslag – den rytmiske musik. Vi er der, hvor den fødes. Det samles vi om, men hvordan den enkelte forening definerer sig selv, skal ORA ikke blande sig i. Vi skal i stedet hjælpe med projekter, rådgivning, regionsmøder og sparring.”

Udover arbejdet på de nationale linjer, så glæder Sune Rasmussen sig også til at stifte bekendtskab med de udenlandske aktiviteter. I første omgang gælder det dog det store overblik på landsplan.

“Oven på generalforsamlingen har bestyrelsen lige talt kort sammen, ellers skal vi til at kigge på, hvad vi har i gang lige nu, og hvad skal vi sætte hårdt ind på,” fortæller formanden og uddyber.

“Det drejer sig meget om regionerne, som virkelig skal sættes i gang nu. Der starter vi med at høre medlemmerne, hvad de synes. Vi skal lade de enkelte foreninger tale med hinanden og lære af hinanden, mens ORA skal være det samlende led på de overordnede linjer.”

Sune Rasmussen har været med i ORAs bestyrelse de seneste år, så han har allerede sin personlige vision for foreningen på plads.

“Jeg vil gerne se et voksende medlemstal, at økonomien fortsat hænger sammen, og så er drømmescenariet selvfølgelig, at ORA er blevet en dagsordensættende forening med ben og arme i alle regioner,” slutter han.