fbpx

The Entrepreneurs: Hattrick-helte på Roskilde Festival

Det er tryggende varmt, og støvet sætter sig på alle bare svedige hudflader, da de tre medlemmer af det danske band The Entrepreneurs indfinder sig i mediebyen på Roskilde Festival.
Få øjeblikke tidligere sad trekløveret i den bagende sol midt på festivalpladsen, hvor de var en del af en session hos musikmagasinet GAFFA.
Egentlig skulle Jonas Wetterslev (trommer), Mathias Bertelsen (forsanger & guitar) og Anders Hvass (guitar & vokal), som bandmedlemmerne hedder, også have spillet en koncert i forlængelse af sessionen, men den blev aflyst i sidste øjeblik.
Normalt ville en aflyst koncert på Roskilde Festival få et upcoming bands verden til at styrte i grus, men The Entrepreneurs tager det rimelig roligt – hvilket formentlig skyldes, at de allerede har spillet flere koncerter på festivalen.
”Det er blevet til tre, så der har været tryk på,” konstaterer guitarist Anders Hvass med et grin.

Grædende koncertgæst
The Entrepreneurs, der om få dage spiller på årets UHØRT, var en del af Roskilde Rising.
Derfor spillede bandet i opvarmningsdagene, hvor det også blev til to andre koncerter.
”Det er en kæmpe udfordring, som vi har gået og ladet op til i lang tid,” afslører Jonas Wetterslev.
Mens en af koncerterne foregik på Rising-scenen, så var de to andre under noget andre vilkår, hvor blandt andet koncerten i området Dream City gjorde et specielt indtryk.
”Dream City var virkelig intimt, hvor vi var helt tæt på publikum. Bagefter kom der faktisk en grædende fyr op til os og roste koncerten,” smiler Anders Hvass.
The Entrepreneurs har eksisteret i et års tid, hvor tingene i de seneste måneder er gået rigtigt stærkt, det tager bandet dog med ophøjet ro.
”Vi er omstillingsparate, så vi kan sådan set spille på en palle, hvis vi bliver bedt om det,” fortæller Mathias Bertelsen og uddyber:
”Det er punk, så det virker alle steder. Hvis vi vil noget som rockband, så skal vi se det positive i alle koncerter – det handler om at spille på stemningen.

Trives med presset
Den pæne succes og opmærksomhed har fået mange til at udnævne The Entrepreneurs som et af Danmarks kommende håbefulde navne.
Den titel tager trekløveret gerne på sig.
”Vi er jyder, så vi holder fødderne og Jonas (Wetterslev, red.) på jorden,” griner Anders Hvass med henvisning til kammeratens københavnske baggrund.
”Som dansk band er det fedt at blive udråbt som det næste store. Det vil vi gerne følge op på, og vi synes faktisk, at det er fedt at have det pres på os. Det er benzin på bålet, forklarer Jonas Wetterslev.
De tre band-kammerater indrømmer dog også, at de ikke havde set accelerationen omkring bandet komme.
”Vi havde lagt planer for udviklingen og fremtiden, men de er slet ikke store nok,” konstaterer Mathias Bertelsen.

Gambling og befrielse
Netop fordi udviklingen er gået så stærkt og mange forskellige interessenter hiver i bandet, har The Entrepreneurs valgt, at lade sig signe af selskabet Like A Can Of Beans Records.
”Vi vil gerne koncentrere os om at spille, så det er en befrielse, at nogen gider tage sig af alt det andet,” fortæller Anders Hvass og suppleres af Mathias Bertelsen:
”Det gør vores produkt bedre, men det er da gambling og en udfordring at overlade så meget til andre, men vores grundsubstans er så stærk, så vi godt kan give noget væk.”

Udfordringerne venter
Om få dage indtager The Entrepreneurs scenen på årets udgave af UHØRT på Refshaleøen i København, hvor de efterfølgende får kritik og input fra en stribe branchefolk. Og selv om de en måned tidligere har spillet tre koncerter på UHØRT’s storesøster i Roskilde, så er bandmedlemmerne klar til at lytte.
”Vi kan vælge og vrage mellem rådene. Alting er så flygtigt i musikbranchen, så vi tager det hele med og arbejder stenhårdt,” fastslår Jonas Wetterslev, der sammen med de to andre også er begyndt at tænke i udgivelse af plade.
”Vi er langt i tankerne, men ikke i det fysiske produkt,” erkender Anders Hvass og fortsætter:
”Vi glæder os til at arbejde med producerne, fordi vi er klar over, at det kan bide os i halen, når vi kun har udgivet to numre.”
Samtidig er trekløveret indstillet på, at indspilningerne bliver en helt ny form for udfordring.
”Der er ikke nemt at indspille for en type band som os, fordi vi lever så meget på publikums energi, men der kommer jo hele tiden stadier, hvor vi skal lære noget nyt,” slutter Mathias Bertelsen.

The Entrepreneurs

UHØRT