fbpx

The Attic Sleepers: Roskilde var en ambivalent milepæl

Forsanger Mathias Barfod og trommeslager Matias Knigge Laursen fra bandet The Attic Sleepers har været gæster på Roskilde Festival i henholdsvis 13 og 10 år.
Alligevel var det en ny oplevelse for dem, da de i juli besøgte den midtsjællandske festival. Denne gang var det nemlig som en del af programmet.
”Det var rimelig vildt, vi var pænt meget oppe at køre i ugen op til og et par dage efter,” griner Mathias Barfod og suppleres af Matias Knigge:
”Vi øvede hele tiden, og så var der en del søvnløse nætter. Vi prøvede at huske, at det var bare musik, man får jo ikke skudt hovedet, hvis ikke det virker.”

Fik lille Roskilde-depression
The Attic Sleepers er i år udvalgt til EXCITE, som ORA er en del, hvilket betyder, at bandet i flere omgange skal til udlandet og give koncert.
Netop sommerens andre spillejobs blev vigtig for makkerparret, da først Roskilde-koncerten var overstået.
”Man kunne godt have en lidt tom følelse – en lille depression. Fordi nu var det overstået, og samtidig var vi super lykkelige over, at det var gået godt,” forklarer forsangeren, mens trommeslageren uddyber:
”Det har været en fed følelse, at vi har spillet der, men det er også ambivalent, fordi nu er drømmen opfyldt. Så nu må vi drømme os videre,” fastslår Matias Knigge.
Heldigvis var pausen ikke så lang, da blandt andet Musik I Lejet ventede lige om hjørnet – og derefter gælder det EXCITE-touren.
”Det passer super godt. Når vi har spillet vores sommerjobs, skal vi videre til Sverige og Finland med EXCITE, hvor vi får en god platform for at komme ud i Skandinavien,” fortæller Mathias Barfod og fortsætter:
”Vi ser ikke os selv som et dansk band, fordi vi synes, at vi har en international lyd, som vi gerne vil brede ud.”

Forventer ikke gennembrud
Selv om The Attic Sleepers nu har været en del af Rising og dermed Roskilde Festival, så regner makkerparret ikke med at tordne ind på hitlisterne og få det store gennembrud.
De vil i stedet fortsætte det arbejde, som begyndte for fire år siden, hvor bandet så dagens lys.
”Vi ved godt, at Roskilde Festival ikke er lig med et stort break. Det kræver hårdere arbejde, når man har spillet på Roskilde, fordi der skal kæmpes for at bruge det videre,” mener Matias Knigge og uddyber:
”Vi er indstillet på, at det stadig kan være en lang proces herfra. Men det er fedt at være en del af det og se det vokse.”

Benarbejde skal der til
Koncerten på Roskilde Festival var den foreløbige kulmination på flere års arbejde for bandmedlemmerne, men arbejdet stopper ikke her – tværtimod.
”Man er nødt til at have noget at komme med og lave noget benarbejde, så navnet er lidt kendt. Sangene vi arbejder med i øjeblikket er faktisk skrevet tilbage i 2011,” afslører Mathias Barfod og bakkes op af makkeren:
”Det bunder nok i, at vi har været meget tålmodige med vores sange. Vi har ikke bare spyttet nogen sange ud, det har virkelig været en lange proces. Vi vil ikke være et one-hit-wonder, vi vil gerne bygge en base op,” fastslår han.
Hvor langt musikken tager de to venner, har de ingen anelse om, og de har ikke lagt en stor forkromet plan for The Attic Sleepers.
”Man skal bare bruge sindssygt meget tid på det, man skal være villig til at ofre en masse ting. Og så sørgede vi for at samle et stærkt hold omkring os. Vi har taget det skridt for skridt,” mener Matias Knigge.
”Vi har aldrig haft et præcist mål, men vi ville gerne ud og spille. Nu skal vi spille en masse henover sommeren, og så har vi et hold, der arbejder på at få vores materiale bredere ud blandt andet til udlandet,” slutter Mathias Barfod.

EXCITE

The Attic Sleepers på Facebook