fbpx
På Plekter Tour bliver du/I parret med ligesindede bands/solister på tværs af landet for at spille koncerter i jeres respektive hjembyer. Det er en måde for dig/jer at få koncerter i kalenderen, og opbygge et netværk sammen med musikere og spillesteder fra andre steder i landet.

Udvekslingen bands imellem er en unik måde at få erfaringer og dele erfaringer ud, og det hele kommer i mange tilfælde til at ske i et kompakt forløb over 2-3 dage i én og samme weekend.

Du skal ikke tænke på transportomkostninger i forbindelse med dine PLEKTER TOUR koncerter, de bliver dækket af ORA, og det vil også være muligt at få overnatningen betalt til én af dine udebanekoncerter. 

ANSØGNING

Plekter Tour har to årlige ansøgningsrunder – i juni/juli måned og i december/januar måned. Du vil automatisk få besked om dette hvis du opskriver dig vores nyhedsbrev (i højre side af denne artikel, hvis du er på computer – eller skal du scrolle lidt ned).

Du vil få besked, om du er udvalgt til touren, senest d. 15. marts.

TOURPLAN FORÅR 2023

06. april – HeadQuarters, Aarhus
07. april – Studenterhus Odense
08. april – Urban13, København

13. april – Studenterhus København
14. april – Posten, Odense
15. april – Volume Village, Aarhus

20. april – Radar, Aarhus
21. april – 1000Fryd, Aalborg
22. april – Rust, København

27. april – Kulturmaskinen, Odense
28. april – Huset, Aalborg
29. april – Huset, København

25. maj – Konfus, Esbjerg
26. maj – Volume Village, Aarhus
27. maj – Råhuset, København

 

ANSØG HER: Ansøgningsrunden er lukket.

 

DÆKNING AF TRANSPORTUDGIFTER

ORA dækker som udgangspunkt dine transportudgifter ud fra et sæt retningslinjer:

 • Der er et max. beløb for hver koncert, som udregnes på følgende måde:
  Antallet af km mellem bandets hjemby/adresse og spillestedet tur/retur ganges med taksten på kr. 3,00 kr. pr. km., hvortil man kan lægge eventuelle bro- eller færgebilletter. Dette, endelige beløb kan udbetales én gang pr. band. Så det er ikke muligt at få refusion for flere biler pr. koncert.
 • Er der specielle behov ift. transporten, som gør, at ovennævnte max. beløb ikke er nok, skal der laves en aftale med ORA inden koncerten, for at ekstra udgifter vil kunne accepteres.
 • Ift. overnatning så er der afsat max. kr. 600 pr. solist og kr. 2.000 pr. band til én af dine udebanekoncerter.

 

Konkret om udfyldelsen af transportrefusionsblanketten:

 • Der gives kun refusion ved indsendelse af korrekt udfyldt transportrefusionsblanket. ORA modtager mange forkert udfyldte eller mangelfulde blanketter. Det er bandets/solistens eget ansvar at tjekke den udfyldte blanket samt kvitteringer inden indsendelsen af disse.
 • Man skal udfylde VENSTRE beløbs-kolonne, hvis man er kørt i egen/lånt bil. (Angiv antal km., så udregner arket selv beløbet). Udgifter til parkering, bro, færge, etc. udfyldes i HØJRE beløbs-kolonne.
 • Man skal udfylde HØJRE beløbs-kolonne, hvis man er kørt i lejet bil, kørt i tog, osv. (Angiv beløbet for udgifterne)
 • ORA skal have alle, relevante bilag før refusionen kan udbetales.
 • Refusionsblanket og kvitteringer skal være ORA i hænde senest 14 dage efter koncerten.
 • Bemærk: Der bliver kun udbetalt refusion to gange i løbet af en koncertsæson (halvår). Derfor kan der godt gå op til 1 måned, før pengene står på din konto.

Hvis der ellers skulle være specielle forhold omkring netop din transport/overnatning, er du meget velkommen til at kontakte os.

Få refunderet dine udgifter ved at udfylde nedenstående blanket og sende den til plekter@ora.dk, sammen med originale kvitteringer på alle udgifter.

PLEKTER DIY

vores koncertprojekt Plekter Tour er der afsat en pulje til bands og solister, der arrangerer deres egne koncerter. Du kan ansøge om at få transportudgifterne betalt her.

Plekter DIY er åbent for ansøgninger året rundt.

OM PLEKTER TOUR

Plekter Tour er ORAs bandudvekslingsprojekt, som skal booste den danske musikscene og sende de mange talentfulde vækstlagsbands rundt i landet. Alle danske vækstlagsbands, der skriver deres eget musik og kan spille i 30-40 min., har mulighed for at deltage i Plekter.

Plekter Tour drejer sig om at hjælpe danske vækstlagsbands med at komme ud at spille over hele landet uden at skulle være begrænset af høje omkostninger. Antallet af vækstlagsbands i Danmark er højt. Mange af disse bands vil gerne ud at spille, have erfaring og skærpe og udvikle både deres kunstneriske udtryk og sceniske performance i mødet med et live-publikum. Samtidig er det svært for vækstlagsbands at komme ud at spille – særligt uden for deres lokale spillestedsmiljø.

Spillestederne stiller høje krav om professionalisme, er økonomisk trængte og har ikke råd til at betale for ukendte bands – hverken honorarer eller transportudgifter.

Der er mange lokale musik- og øvelokaleforeninger – deriblandt mange af ORAs medlemmer – som gør en stor indsats for at give de lokale vækstlagsbands mulighed for live-optræden i lokalområdet. Men er man et dygtigt og ambitiøst band, der gerne vil prøve kræfter uden for lokalområdet, kan det være svært at få hul igennem. Det kan desuden være en udfordring for et dygtigt, men uerfarent band, at skabe kontakter, organisere sig og komme ud over rampen.

Derfor har musikbranchen som helhed en vigtig, national opgave med at bakke op om tiltag, der kan inspirere og hjælpe vækstlagsbands med at få live-erfaring. ORA har – som repræsentanter for den rytmiske amatørmusik i almindelighed og for de mange vækstlagsbands i særdeleshed – valgt bl.a. at fokusere på, at nye bands møder et nyt publikum overalt i Danmark.

Indtil 2021 er der afholdt mere end 1000 Plekter-koncerter med bands og solister over hele landet.

KALENDER

There are no upcoming events at this time.

FØLG ORA

HAR DU SPØRGSMÅL?

Hvis du har spørgsmål angående PLEKTER TOUR, så skriv til: plekter@ora.dk