fbpx

dec 22, 2017

ORA ønsker alle musikere, organisationer og samarbejdspartnere en glædelig jul og et godt nytår – med et ønske om et mindst ligeså spændende musikår i 2018! I løbet af 2017 har vi stået for – alene eller sammen med andre – en lang række, forskellige projekter over hele landet, som samlet set har præsenteret over 200 koncerter med mere end 140 forskellige bands. Wow!

– AuditionDays
59 bands og solister er blevet coachet af erfarne folk fra musikbranchen over 59 koncerter i løbet af 2017. Vi sluttede året af med tre world/folk-koncertaftener i samarbejde med genreorganisationen Tempi. Her spillede bl.a. Mirja Klippel, som der blev lavet et portræt af i Politiken i forbindelse med koncerten. Læs artiklen

– Plekter
Vi har haft 35 bands og solister rundt i hele landet på årets Plekter Tour. Det er blevet til hele 73 koncerter. I år har der bl.a. været fokus på den spirende metalscene, da Odd Palace, NORD og Royal Deceit i efteråret rejste på tværs af landet over en forlænget weekend under banneret Plekter Metal Tour.

– EXCITE 
Som en del af det europæiske talentudvekslings-samarbejde har vi gennem årene sendt flere danske artister til festivaler i Europa. I år blev Farveblind udvalgt og spillede på Dockville Festival i Hamborg og Sørveiv Festival i Kristiansand. Til februar skal de endvidere spille til den slovenske MENT Festival.
Farveblind spillede på UHØRT Festival sidste år, og har sidenhen fået masser af vind i sejlene bl.a. med koncerter på årets SPOT Festival, Roskilde Festival og Smukfest.

– UHØRT Festival
Det var femte gang, at UHØRT Festival løb af stablen i august, men første gang at den blev afholdt på Vesterbro. Det blev en stor succes med omkring 2.500 deltagende og 39 koncerter over to dage. På programmet fandt man bl.a. Baest, der er kommet på plakaten til den vigtige Eurosonic Festival i januar, og Iris Gold, som allerede er blevet offentliggjort på næste års Roskilde Festival. De skal begge ligeledes spille til GAFFA-Prisen 2018.

– Musikerdag(e)
I år blev tidligere års enkeltstående Musikerdag til hele tre begivenheder i Aarhus, Roskilde og Aalborg. Her kunne man bl.a. høre inspirerende oplæg fra folk såsom Carsten Heller (Nephew producer), Anders Bøtter (radiovært) og Sidse Gry Jeppesen (Den Sorte Skole manager), og få coaching på sin demo af bl.a. Sebastian Wolff (Kellermensch).
Omkring 250 musikere deltog i de tre Musikerdage.

– Støttede initiativer
ORA har desuden støttet en række lokale initiativer rundt om i landet, som har fokus på vækstlaget, bl.a Næst Festival i Skive og Sub Festival i Holstebro, hvor lokale kræfter er gået sammen for at fremme musiklivet i lokalområdet.

Vi glæder os til igen i 2018 at arbejde med og dele viden til en masse vækslagsmusikere!

SENESTE NYT

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Musikerbladet Mer’ Monitor er på gaden med nye spændende artikler.

Du kan bl.a. læse om hvad et imposter syndrom går ud på – noget som i værste fald kan stoppe en musikers karriere.
Læs desuden hvor essentielle kernefrivillige er på festivaler såsom UHØRT.

læs mere
Mer' Monitor! 46

Her kan du læse den nyeste udgave af bladet Mer’ Monitor!, som bliver udgivet af musikforeningen Mono i Aarhus i samarbejde med ORA.