fbpx

Månedens medlem: Musikforeningen Live

Musikforeningen Live har eksisteret siden 1. maj 2010, hvor den blev oprettet på baggrund af den tidligere forening Foxtrot, der ligesom den nye forening holdt til i Brønderslev. Der er 20 medlemmer som via frivilligt arbejde forsøger at skabe grundlag for musiklivet i Brønderslev. Formand Morten Vangsted fortæller mere.

Hvilken type forening er Musikforeningen Live?
Vi har nogle øvelokaler, som vi gerne vil leje ud, og så vil vi gerne i gang med at arrangere nogle koncerter for upcoming bands i Brønderslev.

Hvilke fokusområder, udfordringer og tiltag har Musikforeningen Live?
Vores største udfordring er helt sikkert at få publikum til koncerterne og få folks øjne op for musiklivet i Brønderslev, for det er ved at gå død.
For mange år siden var der stor opbakning, og bands spillede for fulde huse. Der er kommet en facade fra borgerne som kun dukker op, når det er naboens søn der spiller. Vi skal over den barriere, så det bliver noget for alle.

Har Musikforeningen Live nogen kommende projekter?
Folk skal vide, at det vi laver er professionelt – at man kan regne med det.
Vi laver ”Byens Bedste Band” i februar. Derudover er det vores plan at arrangere otte koncerter om året med en blanding af amatørbands og mere professionelle. Vi må starte stille og roligt op og så håbe på noget økonomisk støtte senere.

Er der kommet nogen kendte musikere ud af Musikforeningen Live?
The Blue Van kommer fra Brønderslev og har været med i ”Byens Bedste Band”, hvor de hed Den Blå Vogn. Det er næsten altid dem man sammenligner sig med heroppe, men det virker som om, at de unge skal tænke meget over det, før de springer ud i tingene og bruger penge på for eksempel at leje et øvelokale.

Hvordan bruger Musikforeningen Live ORA?
Vi bruger blandt andet ORA til vores forsikringer, der er flere, som har tegnet forsikring gennem foreningen. Fremover vil vi også bruge muligheden for bandudveksling.
Jeg mener faktisk ikke, at man kan klare sig uden ORA, hvis du vil frem i verden med din egen musik. Det er fedt, at man har en organisation, der går ind for og støtter den originale rytmiske musik.