fbpx

3 gode råd når du ansøger

Hvordan får man del i de forskellige støttepuljer? Musikermagasinet Mer’ Monitor! har spurgt Anja Føllenslev, der bl.a. sad i Kodas båndudvalg 2018, om hendes bedste råd til, hvordan man griber ansøgningen an.

Anja Følleslev, Sanger & Sangskriver i Strawberry Blonde & The Red House
Bestyrelsesmedlem i Danske Beat Jazz og Folk Autore, DJBFA
Leder af Studenterhus Odense og festivalleder af Generator
Har erfaring med en lang række af udvalg, blandt andet Kodas båndudvalg 2018

  1. Læs ansøgningen og sørg for at opfylde alle de krav der er til ansøgningen. Fx er der krav om et budget så lav et realistisk og fyldestgørende budget.
    Mit princip når jeg sidder i udvalg er at det er mindste kravet til ansøgeren, at man har sat sig ind i hvad der kan søges penge til i puljen, samt at man har sat sig ind i hvad der skal til for at søge puljen. Lad være med at søge om arbejdslegater i produktionspuljen, eller omvendt.
  2. Husk at vedhæfte musik! Eller et link som virker. Alt for ofte modtager puljerne ansøgninger uden links til den musik der skal give dig midlerne til projektet. Uden noget at lytte til, ingen mulighed for at tildele midler.
  3. Sidst men ikke mindst. Beskriv dit projekt klart og tydeligt. Hvorfor skal dit projekt have penge?
    Sæt dig ind i hvor du kan søge penge, og undersøg mulighederne i Koda, komponistforeningerne og ved staten. Jeg er selv medlem af DJBFA, som er en komponistforening der udover at dele midler ud til Koda medlemmer også har et stærkt netværk og arbejder for komponisters rettigheder. Netværk med andre medlemmer og hør hvad de har gjort i forhold til ansøgninger og fonde.

*****

SENESTE NYT

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Musikerbladet Mer’ Monitor er på gaden med nye spændende artikler.

Du kan bl.a. læse om hvad et imposter syndrom går ud på – noget som i værste fald kan stoppe en musikers karriere.
Læs desuden hvor essentielle kernefrivillige er på festivaler såsom UHØRT.

læs mere
Mer' Monitor! 46

Her kan du læse den nyeste udgave af bladet Mer’ Monitor!, som bliver udgivet af musikforeningen Mono i Aarhus i samarbejde med ORA.