ORA-bar skaber ny musik og nye bands
Sidste år stod ORA i spidsen for en bar på Roskilde Festivals campingområde.
I år var baren rykket ind på festivalområdet og lå lige ved indgang til Gloria-scenen. Ligesom året før var det frivillige fra og omkring det danske vækstlag, der stod bag baren og betjente de tørstige festivalgængere. Blandt dem var Theis Madsen og Karen Kathrine Brendstrup.
“Der er en god ånd omkring det, og vi er jo nye på Roskilde Festival, så der er mange ting, som skal på plads,” fortæller Theis Madsen og får opbakning fra sin kollega.
“Det er spændende, fordi vi bygger det op fra bunden og kan præge baren. Der er meget frihed under ansvar, så vi kan komme med input til arbejdsgange og opbygning,” lyder det fra Karen Kathrine Brendstrup.
Det er dog ikke kun på arbejdsfronten, at baren har kastet oplevelser af sig. Også musikalske samarbejder har set dagens lys efter møde i baren.
“Jeg mødte flere spændende mennesker sidste år, som har fået mig med til forskellige aktiviteter,” forklarer Karen Kathrine Brendstrup.
“Sidste år fandt en del sammen i baren og lavede noget musik efter festivalen,” supplerer Theis Madsen.
Og det er i høj grad den musikalske baggrund for baren, som betyder noget for de to frivillige.
“Man får større samhørighed, fordi vi har samme baggrund. Det har virkelig noget at sige, at der sidste år og i år var meget snak og jam ude bagved,” fastslår Karen Kathrine Brendstrup.
Hverken Theis Madsen eller Karen Kathrine Brendstrup ville være på Roskilde Festival, hvis ikke de skulle være bag baren.
“Nej, jeg kommer for at stå i baren. Jeg har taget min festivaltørn,” mener Theis Madsen, mens Karen Kathrine Brendstrup ligefrem glæder sig til bar-tjanserne.
“De venner, jeg har, som ligger i lejr og arbejder på festivalen, råber ikke ligefrem hurra, når de skal på vagt. Jeg har derimod hygget mig med mine vagter, fordi man oplever festivalen på en lidt anden måde, når man står bag bardisken,” slutter Karen Kathrine Brendstrup.