fbpx

Man skal ikke være for fin til at give den gas på gågaden

300 koncerter, 800 artister og 20 scener – det er virkeligheden, når den svenske by Örebro lægger gader og stræder til branchefestivalen ‘Live At Heart’ i begyndelsen af september.
I år var et af navnene på plakaten den danske duo ‘Battle’, der består af Jacob Kofoed på trommer og Ulrik Frydensberg på guitarist & vokal.
“Det kom i stand gennem ORA, hvor vi blev tilbudt at komme med i EXCITE, der er en europæisk samarbejde, som ORA er en del af,” fortæller Jacob Kofoed og fortsætter.
“Svenskerne og nordmændene synes, at Battle var spændende, derfor kom vi med.”

Örebro eller Herning
Udover Live At Heart skal duoen også spille på branchefestivalen ‘Sørveiv’ i Norge.
Selvom de to festivaljob er gode muligheder for bandet, så render de ikke rundt med armene oppe over hovedet.
“Det er lidt ambivalent at spille på branchefestivaler, fordi man føler lidt, at man skal være den næste store ting,” forklarer trommeslageren, der egentlig helst ser, at Battle udvikler sig i et tempo, hvor medlemmerne kan være med og stå indenfor det, de laver.
“Vi har et bud på, hvordan rockmusik skal lyde, og det vil vi gerne spille for publikum. Det er sjovt at komme udenfor landets grænser, fordi det kan være et anderledes publikum og måske er det også mere koncentreret, fordi vi er væk hjemmefra,” mener Jacob Kofoed og uddyber.
“Helt konkret giver det spillejobs nogen steder, vi ikke har spillet før, og hvor folk ikke har set os før. Men egentlig er der ikke forskel på det, og om vi spiller på Fermaten i Herning. Vi vil levere hver gang.”

En god øvelse
Selv om Battle pludselig er havnet i et nordisk spotlys, så forsøger duoen fortsatte at holde fast i de normale dyder, mens de glæder sig over mulighederne, der følger med.
Live At Heart foregår i en stor del af Örebro, hvor både klubber, caféer, gågader og mange andre steder bringes i spil, når musikken skal præsenteres for publikum. Under besøget var Battle i ilden flere gange.
“En udfordring ved at spille på Live At Heart var, at vi havde to koncerter – en på gågaden kl. 13.00 og den anden om aftenen på en klub. Der er en stor kontrast fra en klub, hvor stemningen er leveret, mens det er sværere, når folk går og handler ind på strøget. Det er en god øvelse, fordi vi gerne vil give dem alle sammen en god oplevelse. Man skal ikke være for fin til at give den gas på gågaden,” fastslår trommeslageren.
Det er fjerde gange, at Live At Heart afvikles, hvor rigtigt mange af de optrædende er hjemmehørende i Örebro, men der er også navne fra blandt andet Norge, Australien, Irland, USA, Tyskland og som nævnt Danmark.

Vil levere et indtryk
Tidligere har danske artister som ‘Lydmor’, ‘LSD On CIA’ og ‘The Boy That Got Away’ spillet på den svenske festival, der undervejs også byder på foredrag og en band clinic.
“Det var en god oplevelse at være der. Det var meget rent i udtrykket, hvis ikke man vidste, at der var en festival, var det svært at mærke, men det var tjekket, og det er altid fedt, så vi kan koncentrere os om det, vi skal,” fortæller Jacob Kofoed, der allerede er begyndt at se frem mod næste opgave på Sørveiv.
“Vi går op og giver den et skud af det, vi kan. Og så må vi se, hvordan de tager i mod det. Vi gør ikke noget anderledes, fordi vi er i et andet land. Vi er jo også et halv hemmeligt band i Sverige og Norge, derfor skal vi virkelig levere et indtryk,” slutter han.
Næste år afvikles Live At Heart i dagene 3.-6. september, hvor der åbnes for bandansøgning henover sommeren, mens Sørveiv 2013 afvikles den 1.-2. november.

Live At Heart

Sørveiv