fbpx

Nelson Can på EXCITE-tour

Det seneste års tid har ORA haft stor fokus på EXCITE-samarbejdet, der giver vækstlagsbands mulighed for at være med på festivaler i Skotland, Holland, Belgien og Danmark.
Sidste del af EXCITE-touren gik til Belgien i begyndelsen af oktober, hvor ORA-repræsentanterne og det danske EXCITE-band, trioen ‘Nelson Can’, fik nogle travle dage. Delegationen fra ORA havde selve EXCITE-projektet i fokus med møder om næste års udgave af det nordeuropæiske talentnetværk, mens bandet havde travlt med musikalske gøremål.
Første stop for trioen var et studie i byen Hasselt, hvor de sammen med de to andre EXCITE-bands, hollandske ‘Pioneers Of Love’ og skotske ‘Cleavers’, skulle indspille nogle numre.
“Det var interessant, fordi vi kun har prøvet at arbejde sammen med den samme producer. Nu skulle vi indspille på en anden måde og forklare, hvordan vi gerne ville have det,” fortæller Signe Tobiassen, bassist i Nelson Can.
Efter indspilningen gik turen til PHL Music, der er det lokale svar på Det Rytmiske Musikkonservatorium, hvor bandet og resten af EXCITE-delegationen deltog i den officielle åbning af de nye musikbygninger.

Forkælet i Danmark
Pigerne i Nelson Can har fået sig lidt af en øjenåbner på touren i Skotland, Holland og Belgien.
“Vi er lidt forkælede i Danmark, hvor det meget handler om at få tariffen, den rigtige mad backstage og selvfølgelig øl. Vi fik rigtigt meget live-erfaring og erfaring fra musiklivet, jeg tror ikke, at bands der ikke har været udenfor Danmark ved, hvad de kan komme ud til. Der er blandt andet næsten ingenting backstage,” konstaterer bassisten.
Alligevel er medlemmerne af Nelson Can lykkelige for erfaringerne og specielt andendagens koncert i Belgien på spillestedet Charlatan i Gent, står som noget helt specielt.
“Der var bare en god lyd, en dygtig lydmand, søde folk omkring os og mange publikummer. Det hele gik op, så vi også var gode og spillede rigtigt,” griner Signe Tobiassen og fortsætter.
“I Holland og Belgien går folk mere ud og hygger sig, uden det skal være dødsdruk. De har en helt anden alkohol- og musikkultur. Der bliver virkelig lyttet til musikken, man oplever ikke, at folk står og snakker under koncerten og den slags.”

Skal gribe chancerne
På sidstedagen gik turen tilbage til Hasselt, hvor byens førende spillested og kreative centrum ‘Muziekodroom’ dannede rammen om den anerkendte todages-festival, Play Festival, med fem scener og et par tusinde besøgende.
Nelson Can formåede igen at skabe en god koncert, hvilket efterfølgende gav kø, da bandets medbragte ep’er kom frem fra tasken. Undervejs på turen blev bandets koncerter vendt og drejet med ORA-repræsentanterne, så pigerne hele tiden fik input til, hvordan de kunne forbedre sig, når live-performance, setliste, musikken og meget andet blev diskuteret.
“Det har været super fedt. Det har åbnet nogen døre og givet masser af venner i de andre lande. Både inden og efter besøgene er vi blevet kontaktet af hollandske og skotske bands, der gerne vil lavet noget med os,” afslører bassisten.
Pigerne i bandet er glade for EXCITE-chancen, men de ligeledes klar over, at tingene ikke kommer af sig, bare fordi man er i udlandet.
“Vi er også nødt til at gribe chancerne. Det er ikke for alle,” mener Signe Tobiassen og uddyber.
“Der var en, som sagde til mig, at man hver dag skal søge at møde tre nye mennesker. Det var sådan, vi gjorde det, da vi var af sted. Vi ville og skulle møde nogen, og have noget med hjem,” slutter hun.

EXCITE