fbpx

Månedens medlem: Øvelokaler i Kgs. Lyngby

I samme bygning som spillestedet Templet i Lyngby holder foreningen ’Øvelokaler i Kgs. Lyngby’ til. Foreningen, der tæller omkring 50 medlemmer, har eksisteret i mere end 15 år. Formand Jesper B. Jensen fortæller mere.

Hvilken type forening er Øvelokaler i Kgs. Lyngby?
Vi er en øvelokaleforening med tre øvelokaler og et lille studie, som deles mellem af medlemmer.

Hvilke fokusområder, udfordringer og tiltag har Øvelokaler i Kgs. Lyngby?
Det som fylder mest for os er, at få nogen af vores bands ud at spille – det har det sådan set altid gjort. Derfor har vi et samarbejde med Templet, hvor vi holder tre-seks koncerter om året. Her præsenterer vi typisk to af vores egne bands og et udefrakommende.
Så prøver vi at lave udvekslingsaftaler med de udefrakommende bands, så vi kan sende vores bands rundt til dem for at spille.

Har Øvelokaler i Kgs. Lyngby nogen kommende projekter?
Vi har ikke nogen større aktiviteter, men det næste vi har, er en koncert onsdag den 20. april med tre af vores egne bands, der spiller på Templet.
Vi har i mange år ønsket os at få nogle flere lokaler, men vi må nok erkende, at det politiske liv og nogle relativt store investeringsomkostninger ikke hænger så godt sammen i øjeblikket i vores kommune, så det har vi lagt lidt på is.

Er der kommet nogen kendte musikere ud af Øvelokaler i Kgs. Lyngby?
Det er der faktisk ikke, vi har ikke Lyngbys svar på Saybia. Vores faciliteter er ikke så oplagte til den type orkestre, fordi lige så snart man kommer op i en vis kaliber som band, vil man gerne have mere tid, men vi prøver at booke vores lokaler hårdt for at få så mange ind som muligt – det harmonerer ikke så godt med de ønsker.
Vi har haft nogle rigtigt gode orkestre, der søger videre til andre steder, hvor de har mere private og større forhold med mere tid. Det er typisk den grund, vi får, når orkestrene forlader os.

Hvordan bruger Øvelokaler i Kgs. Lyngby ORA?
Vi vil faktisk gerne bruge ORA rigtig meget mere end vi gør. Indtil videre har det været i forbindelse med bandudveksling og koncerter. Det er egentlig fortsat det, vi vil bruge foreningen til, men også til at få mere gang i vores netværk, fordi nogle af de gamle frontfigurer er trådt lidt i baggrunden, så andre kan komme til.