fbpx

Månedens medlem: Odense Øvelokaleforening

I 1986 havde Odense tre øvelokaleforeninger – Rytmus, Spilledåsen og Boulevarden. De blev i 2005 samlet til én forening under navnet Odense Øvelokaleforening, som holder til i musikkomplekset  ”Kansas City”, der tidligere hed Odense Rytmecenter.
Foreningen råder i dag over 40 øvelokaler, der benyttes af i omegnen af 400 medlemmer. Kansas Citys souschef, Nana Lacor, fortæller mere.

Hvilken type forening er Odense Øvelokaleforening?
Det er et sted, hvor musikerne har nogle gode faciliteter og nogle gode forhold, så de kan udøve det, de skal – og blive bedre til det, de er i gang med.
Det handler også om at skabe et miljø, der giver musikerne en mulighed for at mødes og udveksle erfaringer, så alle kan blive bedre til det, de gør.

Hvilke fokusområder, udfordringer og tiltag har Odense Øvelokaleforening?
Vi har tæt samarbejde med blandt andre Dansk Musiker Forbund og har derfor mulighed for en større grad af rådgivning. Det er alle dele af det – fondsansøgninger, hjemmeside, Facebook og så videre. Der er mulighed for at hjælpe dem med at sprede deres musik ud.
Det var musikernes egne idéer, som har været med til at føde Kansas City og Odense Øvelokaleforening, de ting der manglede i Odense i forhold til deres muligheder.

Har Odense Øvelokaleforening nogen kommende projekter?
Vi har ikke nogen kommende store projekter. Lige nu handler det mere om, at vi skal hive publikum op af stolene, fordi Kansas City ligger lidt uden for bymidten. Det er en hindring for os, fordi det tit er nye navne, vi gerne vil præsentere herude.
Derfor er vi i gang med at lancere en ”rockbus”, som fragter publikum fra bymidten og ud til os. Det skal være gratis som en del af billetprisen. Vi har en masse samarbejdspartnere, der er med til at finansiere det, og så har vi lavet aftaler med beværtninger inde i byen, hvor vi henter publikum og kører dem tilbage til efter koncerten.

Er der kommet nogen kendte musikere ud af Odense Øvelokaleforening?
Kissaway Trail startede hos os, men de er ikke i øvelokalerne på Kansas City mere. Og så er der Jeremy Sparrow, som er tæt på at bryde igennem.
Og så var Rock Hard Power Spray faktisk nogen af de første, jeg havde herovre, da jeg startede i 2005.

Hvordan bruger Odense Øvelokaleforening ORA?
Vi har haft nogle forskellige kurser herude i samarbejde med ORA, og så har vi haft Plekter.
Nyhedsbrevet bliver sendt videre til vores musikere hver måned.
Vores direktør Thomas Aarup har også talt meget med de andre store medlemmer om erfaringer. Og så har vi talt meget med andre ORA-medlemmer, når de skulle bygge eller udvide.