fbpx

Månedens medlem: Fanø Musikforening

Fanø Musikforening (FM) er en blandt over 300 andre foreninger på den lille ø i Vesterhavet, som har omkring 3.300 indbyggere. FM har omkring 25 medlemmer. Vi har talt med kasserer Jannie Rahbæk om det musikalske tilbud.

Hvilken type forening er Fanø Musikforening?
Vi består forholdsvis mest af helt unge lokale musikere, der prøver at blive bedre. De øver i det gamle vandværk, som kommunen har stillet til rådighed for os.
Vi har den niche af børn, der ikke er ude på fodboldbanen eller alt muligt andet, vi samler en gruppe op, som ikke er på musikskolen, men stadig leger med musikken – vi giver dem en mulighed for at spille.

Hvilke fokusområder, udfordringer og tiltag har Fanø Musikforening?
Vores fokuspunkt er, at de skal have lov til at spille, jamme og blive bedre. Og måske hører vi dem om ti år. Som forælder er jeg gået med i det er, fordi det for os handler om, at de unge ikke skal hænge på gadehjørnerne.

Har Fanø Musikforening nogen kommende projekter?
Vi arrangerer et par gange om året ”Rock og blues”, hvor de unge kan spille for sine forældre, onkel, bedsteforældre og kæreste. Hvert halve år får musikerne mulighed for at udtrykke sig, og vise hvor gode de er blevet siddende sidst.
Ellers er det mere, når vi er blevet kontaktet af musikkonservatoriet eller andre, der vil have os til at arrangere noget for andre musikere – så har vi lagt navn og arbejdskræfter i det.

Er der kommet nogen kendte musikere ud af Fanø Musikforening?
Rasmus Madsen (Johnny Madsens søn, red.) er en af mange, men vi har jo også Asbjørn ”Ace” Nørgaard fra The Floor Is Made Of Lava og en række andre. Dem er vi jo stolte af, det er jo knægte, der har gået i vores forening.

Hvordan bruger Fanø Musikforening ORA?
Vi betaler og modtager en masse post. Men vi er på sidelinjen, og lader de unge trække et læs i bestyrelsen. Jeg har ikke en gang en kreativitet, der kan sige, at det er det, jeg har hjælp til. Hos os skal vi have løftet en arv, så der er nogen til at tage over fra den gamle bestyrelse.