fbpx

jul 18, 2017

Interview: Madklubben blev til Fugleflugten

Hvad gør man, når man ikke har noget øvelokale, men egentlig gerne vil starte et band? Medlemmerne af Fugleflugten, der over sommeren er aktuelle på både UHØRT og Roskilde Festival, startede en madklub.

– Vi havde ikke noget øvelokale, så vi tog lidt rundt for at spise hos hinanden. Der blev serveret både indisk og lakselasagne undervejs, hvor tiden egentlig gik med at snakke om projektet og blive rigtigt gode venner, husker Rasmus Yde, der er forsanger i bandet.

Udover forsanger Rasmus Yde består Fugleflugten af bassist Frederik Henriksen og guitarist Mathias Rosenkilde, der alle kendte hinanden fra gymnasiet hjemme i Østjylland, mens trommeslager Laurits Pilegaard blev en del af vennegruppen i forbindelse med bandets tilblivelse i København i begyndelsen af 2015.

I den første tid var bandet dog sjældent fuldtalligt, fordi Frederik Henriksen var i udlandet i forbindelse med sit studie.

– Vi havde nogen sange, da Frederik (Henriksen, red.) kom hjem fra Canada, og så spillede vi sammen henover sommeren, fortæller Rasmus Yde.

Det skulle dog vise sig, at det ikke blev den eneste udfordring.

– Vi havde lige fået bandet op at stå, så måtte vores guitarist flytte til Haderslev for at studere, forklarer Frederik Henriksen med et skævt smil.

Glasuren på kagen

Kvartetten var dog fast besluttet på at fortsætte bandets udvikling.

– Jeg tror ikke, at Mathias (Rosenkilde, red.) kunne udstå tanken om, at vi fandt en anden. Så det har aldrig været et problem, han har været rigtig god til at komme over for at øve, fastslår bassisten.

Faktisk kan det i nogen grad være en fordel, at de tre bandmedlemmer i København kan arbejde videre med bandets musik, så de har noget klar, når guitaristen er med i øvelokalet.

– Vi kan skrive sange og gøre dem klar, og så kommer Mathias og gør dem ekstra fede. Han kommer ligesom og giver glasur til kagen, forklarer forsanger Rasmus Yde.

Mere gribende på dansk

Med inspiration fra blandt andre The Cure og Slowdive beskriver Fugleflugten deres musik som romantisk, højtidelig og drømmende.

– Det er på en gang både meget støvet og kantet men også melodisk og smukt. Vi kan godt lide kontrasterne i musikken, påpeger Frederik Henriksen.

Selv om inspirationskilderne er udenlandske, så er Fugleflugtens musik på dansk.

– Jeg fandt ud af, at det var langt flottere og mere lyrisk at skrive på dansk. Det er der, jeg kan komme ud med mine følelser, så publikum bedre kan mærke teksterne, forklarer Rasmus Yde og uddyber:

– Det er nemmere at synge ’I love you’ end ’Jeg elsker dig’. Det bliver bare mere ærligt og gribende på dansk.

Det handler om venskab

Selv om de fire medlemmer af kvartetten både har fælles og individuelle drømme for bandet, så er det ikke det, som driver værket.

– Jeg tror, det handler meget om venskabet. Vi har lyst til at øve og har fundet den perfekte balance mellem fest, at hænge ud sammen og øve, forklarer Frederik Henriksen og fortsætter:

– Vi vil det helt vildt gerne. Og vi vil helt vildt gerne bruge tid på Fugleflugten og hinanden.

– Vi kan dele det op i små håb som jobs på større scener på Roskilde Festival, fede oplevelser og bryde igennem, men der er selvfølgelig også store håb som anerkendelse og respekt for vores musik, supplerer Rasmus Yde.

– Vi går op i at komme ud til folk, fordi vi synes, at vi har noget fed musik. Det er ikke et spørgsmål om lyst til at bryde igennem, det er mere fordi, vi ikke kan lade være. Det er glæden ved at høre en sang eller en melodi, vi har lavet, fungere, slutter Rasmus Yde.

Fugleflugten på:

Facebook – facebook.com/fugleflugten

Soundcloud – soundcloud.com/fugleflugten

Artiklen er publiceret i Mer’ Monitor #32 – ora.dk/medier/mer-monitor.
Billeder og tekst: Martin W. Hansen.

SENESTE NYT

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Musikerbladet Mer’ Monitor er på gaden med nye spændende artikler.

Du kan bl.a. læse om hvad et imposter syndrom går ud på – noget som i værste fald kan stoppe en musikers karriere.
Læs desuden hvor essentielle kernefrivillige er på festivaler såsom UHØRT.

læs mere
Mer' Monitor! 46

Her kan du læse den nyeste udgave af bladet Mer’ Monitor!, som bliver udgivet af musikforeningen Mono i Aarhus i samarbejde med ORA.