fbpx

ORA fortsætter i højeste gear

Den netop overståede forårsseminar-weekend i ORA, der blev afviklet i Odense, bød på networking, en stribe oplæg fra forskellige branchefolk, generalforsamling og selvfølgelig en masse socialt samvær.
På årets generalforsamling kunne formand Sune Rasmussen se tilbage på et travlt 2013 med rekordmange aktiviteter i ORA-regi. Året har blandt andet budt på 60 Plekter-koncerter, 50 AuditionDays-koncerter, bar på Roskilde Festival, øget samarbejde på tværs af musikorganisationerne, udvidelse af sekretariatet, den landsdækkende vækstlagsfestival UHØRT og udvidelse af det europæiske talent-samarbejde EXCITE.
Formanden kunne desuden se frem mod et lige så travlt 2014, hvor ORA for første gang deltager ved folkemødet på Bornholm, hvor man er medarrangør af indslaget ’Kunst og Kultur i Rosengade’, hvor kunst- og kulturorganisationerne står sammen om et fælles kulturpolitisk indslag.
”ORA ser det som vigtigt at bakke op om fælles, politiske initiativer, som kan understøtte det allerede eksisterende politiske ståsted. ORA er som organisation opmærksom på det politiske landskab, og vi opretholder en dialog med de folkevalgte politikere og generelt med de politiske aktører omkring musik- og amatørområdet,” fastslog Sune Rasmussen i beretningen.
Generalforsamlingen bød også på genvalg til Sune Rasmussen som formand, mens Jesper Bøggild-Christensen fra Odense Øvelokaleforening og Rune Breiner fra Kult’en i Skive er nye ansigter i ORA-bestyrelsen.
Resten af weekenden bød på ORA’s forårsseminar, hvor Ole Dreyer fra Musikforlæggerforeningen, Robert Borges fra Gaffa og Steen Jørgensen fra Vega og Roskilde Festival stod klar med oplæg og diskussion inden for hver deres område. Lørdag aften bød på middag, socialt samvær, networking og koncert på spillestedet Posten.
Forårsseminaret viste endnu en gang, at der over hele landet er en lang række personer, som brænder for den rytmiske amatørmusik, og som gerne vil være en del af et større samarbejde. ORA’s ledelse arbejder derfor videre på vegne af den rytmiske amatørmusik, vækstlaget, øvelokaleforeningerne og mange flere.