fbpx

sep 10, 2016

Rock ’n’ roll i regneark

Med en spritny EP i bagagen indtog Lowrider Betty årets udgave af UHØRT, hvor Hvid Scene fik et gedigent skud rock af kvintetten med rødder i Vejle.

Bandet har spillet et væld af koncerter de seneste år og har henover sommeren fået en del airplay på blandt andet P4 og P6 Beat med nummeret ”Together Alone”. Alligevel savner Lovrider Betty lidt fremdrift i karrieren efter udgivelsen af bandets EP ’New Generation’ i juni.
”Vi kommer med et åbent spørgsmål til de to coaches; hvordan kommer vi videre?,” afslørede forsanger Patrick Christensen, der sammen med bandkammeraterne Simon Pape (bas), Lennart Bahnsen (guitar), Kasper Dalgaard (guitar) og Jesper Mols (trommer) glædede sig til at få input fra Kristoffer Rom, der er booker, musiker og stifter af Tambourhinoceros, og Manoj Ramdas, som er musiker og har spillet med blandt andre The Raveonettes og Spektr.

Se Danmark som en bank
De to coaches var begejstrede efter Lowrider Bettys koncert på UHØRT.
”I er meget brutale live – på den fede måde,” konstaterede Manoj Ramdas og fortsatte:
”I har satme også ørehængere i settet. Jeg talte 4-5 sange.”
Selv om begge coaches var imponerede over bandets showcase og roste medlemmerne for god energi og deres sammenspil, så var de også ærlige.
”Danmark kan bare ikke rigtigt lide rock. Det er svært, og det er nok udlandet, I skal satse på,” lød rådet fra Manoj Ramdas, der blev bakket op af Kristoffer Rom:
”Se Danmark som en bank, hvor I tjener penge til at gå mod udlandet. Det kunne være Sverige, Tyskland, Finland og Benelux-landene.”

Malk hvert track

Juniudgivelsen af bandets EP, der har været længe undervejs, gav ikke helt givet den effekt, bandet havde håbet på og derfor blev de to coaches spurgt til råds om næste skridt.
”Hvis jeg var jer, ville jeg køre singler ud, indtil I har det rette hold og materiale på plads. Det er mindre krævende for jer – det er virkelig hårdt at lave en plade,” forklarede Kristoffer Rom og uddybede:
”Udgiv et track, så en video til det og udgiv så et nyt track. Man skal virkelig malke hvert track så meget som muligt.”
”Så får I også udvidet fanbasen,” tilføjede han.

Regneark og venne-bands
Der er ikke meget rock ’n’ rock over et regneark, ikke desto mindre kan det ifølge Kristoffer Rom blive Lowrider Bettys vigtigste arbejdsredskab i den kommende tid, når jagten på næste karrieretrin sættes ind.
”I skal sætte jer ned og lave et regneark med relaterede kunstnere – hvem inspirerer jer, hvem lyder I som osv.. Når I har gjort det, ser I på, hvem deres manager er, hvilke journalister og medier der skriver om dem, og hvor de spiller,” lød rådet fra Kristoffer Rom, inden han fortsatte:
”Når I har gjort det, så starter I med at pitche jer selv ud til dem. Vær åben om, hvorfor I skriver ud og sørg for at skræddersy jeres henvendelse til modtageren – ikke noget med en fællesmail til alle.”
”Og så skal I finde jer en masse venne-bands i forskellige byer, så I kan lave shows for hinanden på de lokale spillesteder, sluttede Manoj Ramdas.

Skal selv tro på det
For de fem medlemmer af Lowrider Betty var coachingen på UHØRT et kærkomment skud inputs, som medlemmerne tog til sig.
”De kender os ikke, så det bliver ikke sådan noget fedterøvssnak. De er meget ærlige,” konstaterede forsanger Patrick Christensen og fortsatte:
”Hvis det skal rykke noget, så skal vi til udlandet.”
Guitaristen Kasper Dalgaard mente også, at snakken havde været givtig for bandet.
”Vores EP er lidt kommet ud, så nu skal vi lige afvente virkningen, og så skal vi ellers presse citronen, for vi har masser af materiale liggende, som vi kan sende ud,” fortalte han og fik opbakning af bassist Simon Pape.
”Meget af det, de sagde, vidste vi godt, men vi skulle nok bare høre det fra andre. Hvis vi selv tror på det og vores musik, så er det nemmere at overbevise andre om, at det er fedt, sluttede han.

Lowrider Betty på Facebook

UHØRT

SENESTE NYT

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Læs den spritnye udgave af Mer’ Monitor! 48

Musikerbladet Mer’ Monitor er på gaden med nye spændende artikler.

Du kan bl.a. læse om hvad et imposter syndrom går ud på – noget som i værste fald kan stoppe en musikers karriere.
Læs desuden hvor essentielle kernefrivillige er på festivaler såsom UHØRT.

læs mere
Mer' Monitor! 46

Her kan du læse den nyeste udgave af bladet Mer’ Monitor!, som bliver udgivet af musikforeningen Mono i Aarhus i samarbejde med ORA.