fbpx
- Vi arbejder for vækstlaget i Danmark
Menu

Kendt svensk musikkonkurrence rykker ind på dansk territorium


Den bedste musik fra Sjælland og Skåne skal dyste – hvem hiver sejren hjem over sundet? Sjællandske bands og artister skal nu vise, at de kan slå svenskerne i musikkonkurrencen POPKORN NORDIC.

POPKORN NORDIC er Sjællands og Skånes nye dansk/svenske band- og artistkonkurrence. POPKORN er oprindeligt en svensk musikkonkurrence, som i næsten 20 år har givet ambitiøse og talentfulde bands og artister i Vestskåne en scene som platform for at udvikle sig uden for øvelokalet. Nu udvider Kulturmetropolen og Musikmetropolen sammen med svenskerne konceptet, så de sjællandske bands og artister kan lægge musikalsk arm med de svenske kollegaer.

Det er musikredaktør, Rasmus Schrøder, på Kulturværftet i Helsingør, der har fået idéen til udvidelse af POPKORN.

”Kulturværftet har et godt samarbejde med vores svenske musiknaboer, og vi har derfor foreslået at udvide den svenske konkurrence i 2019 med et dansk ben, og samtidig videreudvikler vi konceptet,” fortæller Rasmus Schrøder.

POPKORN NORDIC er for alle bands og artister, som spiller egne numre uanset genre. Bandet/artisten skal have minimum et medlem med tilknytning til én af Musikmetropolens kommuner.Tilknytning vil sige bopæl, arbejdsadresse, øvelokale, ophav eller lignende.

POPKORN NORDIC handler ikke kun om at konkurrere
Konkurrencen skydes i gang med indledende runder i marts 2019 på Richter i Gladsaxe, Gimle i Roskilde og Tapperiet i Køge, men lyttejuryen bag POPKORN NORDIC sidder allerede nu klar til at udvælge deltagerne. Lyttejuryen består bl.a. af bookere fra Gimle og Kulturværftet i Helsingør. Så hvis man gerne vil ud og spille, og man samtidig er klar til at tage kampen op om at blive det bedste liveact i Øresundsregionen, så er det nu, man skal tilmelde sig.

Præmierne er lønnede festivaljobs på Helsingør Festival 2019 og Helsingborg Festival 2019 og et skræddersyet coachingforløb.

Men POPKORN NORDIC handler ikke kun om at vinde. Projektet handler også om at udvikle sit musikalske talent. Derfor modtager alle deltagende bands og artister coaching fra den danske og svenske musikbranche undervejs.

Steffen Westmark, kendt fra bandet The Blue Van, er konferencier til alle danske runder af POPKORN NORDIC.

Følg med på Facebook

Tilmelding her (Tilmeldingsfrist 4. februar 2019)

Indledende runder
7. marts 2019. Richter, Gladsaxe
15. marts 2019. Gimle, Roskilde
21. marts 2019. Tapperiet, Køge

Semifinale
10. april 2019. Kulturværftet, Helsingør

Finale
2. maj 2019. The Tivoli, Helsingborg (SE)

Entré: 50 kr. i forsalg/60 kr. i døren. Deltagere får gratis entré til alle shows.

Hvad er Musikmetropolen?

POPKORN NORDIC er et samarbejde mellem Kulturmetropolen – Festivaler og Event og Musikmetropolen (DK), The Tivoli (SE), Studiefrämjandet (SE) og Kulturværftet (DK), Gimle og INSP! (DK), Tapperiet (DK), Richter (DK), Helsingør Festival (DK) og Helsingborg Festival (SE).

Musikmetropolen er først og fremmest 13 kommuners ja til et stærkt regionalt partnerskab og samarbejde om en fælles vision og indsats for musikken. Visionen er at skabe en sammenhængende musikmetropol med gennemslagskraft regionalt, nationalt og internationalt. Musikmetropolen er et geografisk område, hvor vi bor relativt tæt på hinanden – og på hovedstaden.

Musikmetropolen er en del af Kulturmetropolen; Danmarks største kulturaftale mellem 14 sjællandske kommuner og Kulturministeriet.