fbpx
- Vi arbejder for vækstlaget i Danmark
Menu

KarriereKanonen slår rekord og sender 12 til Spot


Fra det bredeste felt nogensinde har KarriereKanonens jury netop håndplukket 12 navne til årets talentforløb. De optræder alle på årets SPOT og får muligheden for at træde i fodsporene på tidligere vindere som Marie Key Band, Djämes Braun, The Minds of 99 og Katinka.

Aldrig før har så mange kunstnere ønsket at tage del i KarriereKanonen. 1.529 navne fra det danske vækstlag har uploadet deres musik til talentforløbets platform. Og efter grundige gennemlytninger og passionerede diskussioner har juryen valgt 12 til at gå videre. Genremæssigt spænder de 12 over blandt andet rap, indie, r&b og EDM, men fælles er et imponerende niveau i sangskrivningen. Jurymedlem og P3-vært Pelle Peter Jensen siger:

”Talentet er umiskendeligt til stede hos alle 12 navne, og enkelte har måske en sang, der i princippet er klar til at ryge i radioen. Men kan de spille live? Hvor meget arbejde er de villige til at lægge i projektet? Hvordan lyder de om et år? Er det en hobby eller en karriere? Har de hjertet med? De svar skal vi forsøge at komme nærmere og til sidst finde frem til de tre, vi tror, vi kan hjælpe med at udvikle sig mest muligt. Samt give dem de værktøjer, der gør at de kan tage det næste skridt i deres karriere.

De 12 er: Dusin, More Blessings, Jytte, L.T. Valentin, Maxius, Shoko, Elo, Tobias Albert, Ravi Kumar, Aufori, Solydz og Fravær.

De kan alle høres på dr.dk/kanon.

Samtlige udvalgte modtager i den kommende tid karriererådgivning og coaching, inden de skal optræde på SPOT. Her bliver antallet af udvalgte reduceret til otte, som i august optræder ved Smukfest, hvor de tre vindere bliver udpeget. De tre modtager hver et skræddersyet karriereudviklingsforløb hos Bandakademiet, airplay på P3 eller P6BEAT samt et spillejob på Smukfest 2019.

Om KarriereKanonen

KarriereKanonen er et nøje tilrettelagt talentforløb, som ruster lovende musikere til en professionel karriere. Et forløb, hvor alle kunstnere bliver hørt, får respons og bliver tildelt et udstillingsvindue, og særligt udvalgte får tildelt en endnu bredere vifte af udviklingsmuligheder.

KarriereKanonen bygger på tre partnere med hver deres ekspertise: DR bidrager med platformen dr.dk/kanon, med løbende anbefalinger og med airplay og omtale på P3 og P6 BEATs flader. Bandakademiet bidrager med kunstnerisk og praktisk rådgivning i tæt samarbejde med musikbranchens centrale aktører. Og Smukfest bidrager med livejobs over for et sultent festivalpublikum.

Talentforløbet blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. I 2009 udvidede man sin partnerkreds, så KarriereKanonen blev et bredt funderet talentforløb, der også fokuserer på at udvikle musikere inden for felter som koncerter, sangskrivning og branchekendskab. I dag driver Bandakademiet, Smukfest og DR KarriereKanonen i fællesskab og inddrager al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm, Vild $mith, Sonja Hald, Katinka og The Minds of 99.