- Vi arbejder for vækstlaget i Danmark
Menu

Karrierekanonen har skudt tre nye vindere afsted


Karrierekanonens succesrate for nye stjerner på den danske musikhimmel er uovertruffen. Derfor blev der også lyttet ekstra intenst til radioen i onsdags, hvor P3-værterne udråbte årets tre vindere direkte fra Smukfest.

Navnene du endnu ikke kender, men højst sandsynlig vil støde på i den nære fremtid er, SHERPA, REST IN BEATS og MOODY. Tre navne der nu er tilføjet den fornemme række af vindere i Karrierekanonen gennem årene, som bl.a. tæller Katinka, Djames Braun, The Minds of 99 blandt mange andre.

Offentliggørelsen af navnene skete i liveradio direkte fra Smukfest, hvor også finalen havde fundet sted. De tre vindere kan nu se frem til et skræddersyet karriereforløb og en del radioplay på P3 og P6 Beat.

Valget er truffet efter et grundigt talentforløb, som kulminerede i går, hvor syv finalister optrådte på Smukfest med flot opbakning fra festivalpublikummet. Efter koncerterne voterede en jury bestående af repræsentanter fra KarriereKanonens partnere: Bandakademiet, Smukfest, P3 og P6 BEAT.

Jurymedlem og leder af Bandakademiet, Marianne Fruergaard, udtaler om årets vindere:

– Musikalsk set er det vidt forskellige navne, men fælles for dem er, at de har noget på hjerte, som er større end dem selv. Moody er en ung energibombe med klare budskaber om at løsne sig fra normernes lænker. Rest in Beats er en duo, som krydser musikalske grænser i et ønske om at sætte folk fri. Og Sherpa tager alle de små nagende følelser og løfter dem op til dramatiske popsange. De deler også en evne til at brænde igennem fra scenekanten, og de skriver sange, der sætter sig fast.

Hver vinder får nu skræddersyet et udviklingsforløb, som skal støtte deres videre musikalske liv. Derudover skal de tre vindere spille på på Smukfest 2018.

Du kan se mere om og følge de tre vindere her: SHERPA, REST IN BEATS, MOODY

Lyt til de tre vindere på DR.dk.

Om KarriereKanonen

KarriereKanonen er et nøje tilrettelagt talentforløb, som ruster lovende musikere til en professionel karriere. Et forløb, hvor alle kunstnere bliver hørt, får respons og bliver tildelt et udstillingsvindue, og særligt udvalgte får tildelt en endnu bredere vifte af udviklingsmuligheder.

KarriereKanonen bygger på tre partnere med hver deres ekspertise: DR bidrager med platformen dr.dk/kanon, med løbende anbefalinger og med airplay og omtale på P3 og P6 BEATs flader. Bandakademiet bidrager med kunstnerisk og praktisk rådgivning i tæt samarbejde med musikbranchens centrale aktører. Og Smukfest bidrager med livejobs over for et sultent festivalpublikum.

I 2017 fejrer KarriereKanonen sit 15 års jubilæum. For talentforløbet blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. I 2009 udvidede man sin partnerkreds, så KarriereKanonen blev et bredt funderet talentforløb, der også fokuserer på at udvikle musikere inden for felter som koncerter, sangskrivning og branchekendskab. I dag driver Bandakademiet, Smukfest og DR KarriereKanonen i fællesskab og inddrager al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm, Vild $mith, Sonja Hald, Katinka og The Minds of 99.

Billeder af Jesper Callesen / øverst: Sherpa / nederst: Moody.

Artiklen er først offentliggjort på www.mono.dk